Probiotikus céklás joghurt pohárban, élénk rózsaszín árnyalatú, sűrű és krémes textúrával

Probiotikus Céklás joghurt

A céklás joghurt a modern egészségtudatos konyha egyik színes és tápláló eleme. A joghurt probiotikumai segítik az emésztést, míg a cékla antioxidánsokban gazdag és természetes színezőanyagként is funkcionál. Ez a kombináció nemcsak egészséges, hanem látványos is, így akár reggelihez, akár desszertként tálalva is megállja a helyét. Technikai tipp: mindig használj élőflórás joghurtot, mert a pasztőrözött változatok nem tartalmazzák az értékes baktériumokat. Ahogy a turmixolt cékla keveredik a joghurttal, selymes állagot és gyönyörű színt kap az étel. Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint egy kanál hűs, enyhén édeskés céklás joghurt, amely nemcsak táplál, de feldobja a hangulatot is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Natúr görög joghurt (élőflórás)
150 g Főtt cékla
1 ek. Méz
1 ek. Frissen facsart citromlé
0.5 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát főzd meg héjában, majd hagyd kihűlni, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra, hogy könnyen lehessen pürésíteni.

    Főtt céklát vásárolhatsz előre is, de mindig ellenőrizd, hogy tartósítószermentes legyen!

    2

    Tedd a cékladarabokat egy turmixgépbe, és pürésítsd sima állagúvá. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés joghurtot a krémesítéshez.

    A püré legyen teljesen sima, hogy jól elkeveredjen a joghurtban és ne maradjanak darabos részek!

    3

    Egy tálban keverd össze a görög joghurtot a céklapürével, a mézzel, a citromlével és a vaníliakivonattal, amíg egységes, élénk rózsaszín krémet kapsz.

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés mézet vagy citromlevet az ízlésed szerint.

    4

    Töltsd az elkészült joghurtot kis üvegekbe vagy tálkákba, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek és kellemesen hideg legyen.

    A pihentetés során az ízek lágyulnak és harmonikussá válnak – ne hagyd ki ezt a lépést!

    5

    Tálalás előtt díszítheted céklaforgáccsal vagy egy kis mézzel a tetején – de csak a receptben szereplő hozzávalókat használd!

    Tálaláshoz használj átlátszó üveget vagy tálkát, hogy látványosan érvényesüljön a szín!