A céklát főzd meg héjában, majd hagyd kihűlni, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra, hogy könnyen lehessen pürésíteni.
Főtt céklát vásárolhatsz előre is, de mindig ellenőrizd, hogy tartósítószermentes legyen!
Tedd a cékladarabokat egy turmixgépbe, és pürésítsd sima állagúvá. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés joghurtot a krémesítéshez.
A püré legyen teljesen sima, hogy jól elkeveredjen a joghurtban és ne maradjanak darabos részek!
Egy tálban keverd össze a görög joghurtot a céklapürével, a mézzel, a citromlével és a vaníliakivonattal, amíg egységes, élénk rózsaszín krémet kapsz.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés mézet vagy citromlevet az ízlésed szerint.
Töltsd az elkészült joghurtot kis üvegekbe vagy tálkákba, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek és kellemesen hideg legyen.
A pihentetés során az ízek lágyulnak és harmonikussá válnak – ne hagyd ki ezt a lépést!
Tálalás előtt díszítheted céklaforgáccsal vagy egy kis mézzel a tetején – de csak a receptben szereplő hozzávalókat használd!
Tálaláshoz használj átlátszó üveget vagy tálkát, hogy látványosan érvényesüljön a szín!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.