Probiotikus fahéjas joghurt poharakban tálalva, fahéjjal megszórva

Probiotikus Fahéjas joghurt

A joghurt kultúrája az ókori Mezopotámiáig vezethető vissza, ahol már több ezer évvel ezelőtt is készítettek erjesztett tejtermékeket. A probiotikumok felfedezése óta a natúr joghurt még népszerűbbé vált az egészségtudatos életmód hívei körében. A fahéjjal és mézzel ízesített változat nemcsak tápláló, de ízletes desszert vagy reggeli is lehet. Technikai tipp: a természetes ízesítők használata mellett ügyelj arra is, hogy jó minőségű joghurtot válassz, amely élőflórás és adalékmentes. Ahogy a fahéj aromája keveredik a citromhéj frissességével és a méz édességével, kellemes illatok töltik be a konyhát. Ez a recept kiváló választás könnyű desszertként, vagy egy egészséges délutáni falatként, különösen nyári napokon jól behűtve tálalva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Natúr joghurt
2 ek. Méz
1 tk. Őrölt fahéj
0.5 tk. Vanília kivonat
0.5 tk. Citromhéj (reszelt)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A natúr joghurtot öntsd egy közepes méretű tálba. A joghurt legyen szobahőmérsékletű, hogy az ízek könnyebben összeérjenek.

    Ha hűtőből veszed ki a joghurtot, hagyd állni 15 percet szobahőmérsékleten a keverés előtt.

    2

    Add hozzá a mézet, az őrölt fahéjat, a vaníliakivonatot, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót a tálba. Keverd össze alaposan, amíg sima és egynemű állagot nem kapsz.

    A fahéjat szitán keresztül szórd bele, így nem csomósodik és szebben eloszlik.

    3

    Fedd le a tálat, és tedd be a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és a joghurt finoman behűljön.

    Minél tovább áll a hűtőben, annál karakteresebb lesz az íze – akár előző este is elkészítheted.

    4

    Tálalás előtt keverd át újra. Szórd meg egy kevés fahéjjal a tetejét, és fogyaszthatod pohárban vagy tálkában. Hidegen tálalva a legfinomabb.

    Díszítésként használhatsz reszelt citromhéjat vagy egy kevés darált diót – csak díszítésre, ne keverd bele újra!