A natúr joghurtot öntsd egy közepes méretű tálba. A joghurt legyen szobahőmérsékletű, hogy az ízek könnyebben összeérjenek.
Ha hűtőből veszed ki a joghurtot, hagyd állni 15 percet szobahőmérsékleten a keverés előtt.
Add hozzá a mézet, az őrölt fahéjat, a vaníliakivonatot, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót a tálba. Keverd össze alaposan, amíg sima és egynemű állagot nem kapsz.
A fahéjat szitán keresztül szórd bele, így nem csomósodik és szebben eloszlik.
Fedd le a tálat, és tedd be a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és a joghurt finoman behűljön.
Minél tovább áll a hűtőben, annál karakteresebb lesz az íze – akár előző este is elkészítheted.
Tálalás előtt keverd át újra. Szórd meg egy kevés fahéjjal a tetejét, és fogyaszthatod pohárban vagy tálkában. Hidegen tálalva a legfinomabb.
Díszítésként használhatsz reszelt citromhéjat vagy egy kevés darált diót – csak díszítésre, ne keverd bele újra!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.