Feketeribizlis kefir poharakban tálalva, friss ribizliszemekkel

Probiotikus Feketeribizli kefir

A kefir több mint kétezer éves múltra tekint vissza, a Kaukázus vidékén élő népek használták először egészségmegőrző célra. A feketeribizli Európa-szerte ismert, vitaminokban gazdag gyümölcs, amely savanykás, frissítő ízével kiválóan kiegészíti a kefir enyhe karakterét. A két összetevő találkozása nemcsak ízben, hanem táplálkozás szempontjából is tökéletes párosítás. Technikai tipp: a kefirt mindig hűtve használd, és ne keverd túl sokáig a gyümölcsökkel, hogy ne törjenek össze. Ez az ital kiválóan alkalmas reggeli mellé, de uzsonnaként is megállja a helyét. Ahogy a feketeribizli intenzív aromája egybeolvad a kefir selymes savanykásságával, minden korty egy élmény lesz – természetes, tápláló, egyszerű.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
120 g Friss feketeribizli
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feketeribizlit alaposan válogasd át, majd folyó víz alatt mosd meg, és csepegtesd le. Ha apró szárrészek maradnak rajta, távolítsd el kézzel vagy ollóval.

    Mindig friss feketeribizlit használj, ne fagyosat, így nem hígítja el a kefirt.

    2

    Egy keverőtálban öntsd össze a kefirt, a mézet és a citromlevet. Használj habverőt vagy kanalat a sima, egységes keverékhez.

    A citromlé savassága kiemeli a feketeribizli természetes aromáját, így kellemesebb lesz az ital íze.

    3

    Szórd bele a chia magot, keverd el alaposan, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy kissé megduzzadjon és sűrítse az italt.

    Ha tovább áll, a chia zselés állagot ad – ilyenkor újra át kell keverni fogyasztás előtt.

    4

    A feketeribizlit finoman keverd bele a kefires alapba. Ne nyomd szét, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak, és látványos maradjon az ital.

    Ha inkább sima textúrára vágysz, botmixerrel pürésítheted – de csak közvetlenül fogyasztás előtt.

    5

    Töltsd poharakba az italt, és azonnal tálalhatod, vagy pihentesd a hűtőben 10 percig. A tetejére tehetsz pár szem ribizlit díszítésnek (levél nélkül).

    Hűtve jobban összeérnek az ízek, így még élvezetesebb az ital.