A feketeribizlit alaposan válogasd át, majd folyó víz alatt mosd meg, és csepegtesd le. Ha apró szárrészek maradnak rajta, távolítsd el kézzel vagy ollóval.
Mindig friss feketeribizlit használj, ne fagyosat, így nem hígítja el a kefirt.
Egy keverőtálban öntsd össze a kefirt, a mézet és a citromlevet. Használj habverőt vagy kanalat a sima, egységes keverékhez.
A citromlé savassága kiemeli a feketeribizli természetes aromáját, így kellemesebb lesz az ital íze.
Szórd bele a chia magot, keverd el alaposan, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy kissé megduzzadjon és sűrítse az italt.
Ha tovább áll, a chia zselés állagot ad – ilyenkor újra át kell keverni fogyasztás előtt.
A feketeribizlit finoman keverd bele a kefires alapba. Ne nyomd szét, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak, és látványos maradjon az ital.
Ha inkább sima textúrára vágysz, botmixerrel pürésítheted – de csak közvetlenül fogyasztás előtt.
Töltsd poharakba az italt, és azonnal tálalhatod, vagy pihentesd a hűtőben 10 percig. A tetejére tehetsz pár szem ribizlit díszítésnek (levél nélkül).
Hűtve jobban összeérnek az ízek, így még élvezetesebb az ital.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.