PohĂĄr probiotikus fokhagyma-borsos kefir vilĂĄgos ĂĄrnyalatĂș, sĂłs ital formĂĄjĂĄban

Probiotikus Fokhagyma-borsos kefir

A kefir mĂĄr Ă©vszĂĄzadok Ăłta ismert fermentĂĄlt tejtermĂ©k, amelyet a KaukĂĄzus tĂ©rsĂ©gĂ©ben fedeztek fel, Ă©s azĂłta a vilĂĄg szĂĄmos kultĂșrĂĄjĂĄban elterjedt. A fokhagymĂĄt a nĂ©pi gyĂłgyĂĄszatban immunerƑsĂ­tƑkĂ©nt Ă©s termĂ©szetes antibiotikumkĂ©nt is szĂĄmon tartjĂĄk, kĂŒlönösen a megfĂĄzĂĄsos idƑszakokban. A kĂ©t összetevƑ kombinĂĄciĂłja egy erƑteljes, ugyanakkor kiegyensĂșlyozott Ă­zƱ italt eredmĂ©nyez. Technikai tipp: ha mĂ©g karakteresebb Ă­zt szeretnĂ©l, dörzsöld be a pohĂĄr belsƑ falĂĄt fokhagymĂĄval tĂĄlalĂĄs elƑtt. FelhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©ny: ez az ital tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet reggeli elƑtt, böjtös napokon, vagy akĂĄr egy könnyƱ vacsora mellĂ© is. Érzelmi felvezetĂ©s: Egy hƱvös Ƒszi reggelen nincs is erƑteljesebb Ă©bresztƑ, mint egy frissĂ­tƑen csĂ­pƑs, fokhagymĂĄs kefir korty, ami belĂŒlrƑl melegĂ­t fel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 ml NatĂșr kefir
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 csipet Só
⭕ 50 ml Hideg víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymagerezdet pucold meg, majd egy fokhagymanyomĂłval prĂ©seld ĂĄt, vagy reszeld le aprĂłlyukĂș reszelƑn. Így biztosan egyenletesen eloszlik majd az italban.

    MinĂ©l frissebb a fokhagyma, annĂĄl intenzĂ­vebb az Ă­ze – Ăłvatosan adagold, ha nem vagy hozzĂĄszokva.

    2

    Egy magas falĂș keverƑtĂĄlban keverd össze a natĂșr kefirt, citromlevet, sĂłt Ă©s frissen Ƒrölt borsot. Add hozzĂĄ az ĂĄttört fokhagymĂĄt is.

    A citrom kiemeli a kefir frissessĂ©gĂ©t, a bors pedig kiegyensĂșlyozza a fokhagyma erejĂ©t.

    3

    Botmixerrel vagy kĂ©zi habverƑvel keverd össze alaposan az összetevƑket. Ha tĂșl sƱrƱ, adagolj hozzĂĄ hideg vizet, hogy ihatĂł, kellemes ĂĄllagot kapj.

    Mindig kĂłstold meg keverĂ©s utĂĄn, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, finomĂ­tsd a fƱszerezĂ©st mĂ©g egy csipet sĂłval vagy citromlĂ©vel.

    4

    Az elkĂ©szĂŒlt italt töltsd poharakba, Ă©s legalĂĄbb 20-30 percre tedd hƱtƑbe, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek. TĂĄlalĂĄs elƑtt keverd fel.

    A fokhagyma aromĂĄja idƑvel mĂ©g jobban ĂĄtjĂĄrja az italt – mĂĄsnap mĂ©g intenzĂ­vebb lesz!