Pohár probiotikus fokhagyma-borsos kefir világos árnyalatú, sós ital formájában

Probiotikus Fokhagyma-borsos kefir

A kefir már évszázadok óta ismert fermentált tejtermék, amelyet a Kaukázus térségében fedeztek fel, és azóta a világ számos kultúrájában elterjedt. A fokhagymát a népi gyógyászatban immunerősítőként és természetes antibiotikumként is számon tartják, különösen a megfázásos időszakokban. A két összetevő kombinációja egy erőteljes, ugyanakkor kiegyensúlyozott ízű italt eredményez. Technikai tipp: ha még karakteresebb ízt szeretnél, dörzsöld be a pohár belső falát fokhagymával tálalás előtt. Felhasználói élmény: ez az ital tökéletes választás lehet reggeli előtt, böjtös napokon, vagy akár egy könnyű vacsora mellé is. Érzelmi felvezetés: Egy hűvös őszi reggelen nincs is erőteljesebb ébresztő, mint egy frissítően csípős, fokhagymás kefir korty, ami belülről melegít fel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 ml Natúr kefir
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Citromlé
1 csipet
50 ml Hideg víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymagerezdet pucold meg, majd egy fokhagymanyomóval préseld át, vagy reszeld le aprólyukú reszelőn. Így biztosan egyenletesen eloszlik majd az italban.

    Minél frissebb a fokhagyma, annál intenzívebb az íze – óvatosan adagold, ha nem vagy hozzászokva.

    2

    Egy magas falú keverőtálban keverd össze a natúr kefirt, citromlevet, sót és frissen őrölt borsot. Add hozzá az áttört fokhagymát is.

    A citrom kiemeli a kefir frissességét, a bors pedig kiegyensúlyozza a fokhagyma erejét.

    3

    Botmixerrel vagy kézi habverővel keverd össze alaposan az összetevőket. Ha túl sűrű, adagolj hozzá hideg vizet, hogy iható, kellemes állagot kapj.

    Mindig kóstold meg keverés után, és ha szükséges, finomítsd a fűszerezést még egy csipet sóval vagy citromlével.

    4

    Az elkészült italt töltsd poharakba, és legalább 20-30 percre tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd fel.

    A fokhagyma aromája idővel még jobban átjárja az italt – másnap még intenzívebb lesz!