A fokhagymagerezdet pucold meg, majd egy fokhagymanyomóval préseld át, vagy reszeld le aprólyukú reszelőn. Így biztosan egyenletesen eloszlik majd az italban.
Minél frissebb a fokhagyma, annál intenzívebb az íze – óvatosan adagold, ha nem vagy hozzászokva.
Egy magas falú keverőtálban keverd össze a natúr kefirt, citromlevet, sót és frissen őrölt borsot. Add hozzá az áttört fokhagymát is.
A citrom kiemeli a kefir frissességét, a bors pedig kiegyensúlyozza a fokhagyma erejét.
Botmixerrel vagy kézi habverővel keverd össze alaposan az összetevőket. Ha túl sűrű, adagolj hozzá hideg vizet, hogy iható, kellemes állagot kapj.
Mindig kóstold meg keverés után, és ha szükséges, finomítsd a fűszerezést még egy csipet sóval vagy citromlével.
Az elkészült italt töltsd poharakba, és legalább 20-30 percre tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd fel.
A fokhagyma aromája idővel még jobban átjárja az italt – másnap még intenzívebb lesz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.