Probiotikus FĂŒge kombucha, frissen tĂĄlalva

Probiotikus FĂŒge kombucha

A kombucha egy Ƒsi, fermentĂĄlt ital, amely kĂŒlönösen nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt az egĂ©szsĂ©ges Ă©letmĂłdot követƑk körĂ©ben. A fĂŒge hozzĂĄadĂĄsa gazdag Ă©des Ă©s gyĂŒmölcsös Ă­zt ad a kombuchĂĄnak, miközben megƑrzi az eredeti probiotikus elƑnyeit. A kombucha fermentĂĄlĂłdĂĄsa segĂ­t az emĂ©sztĂ©s javĂ­tĂĄsĂĄban Ă©s a bĂ©lflĂłra fenntartĂĄsĂĄban, ezĂ©rt remek vĂĄlasztĂĄs a napi hidratĂĄlĂĄsra. A fĂŒge a legjobb Ă­zt adja az italnak, Ă©s vitaminokban gazdag, Ă­gy tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje a napi Ă©trendnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 10 g Fekete tea
⭕ 100 g Cukor
⭕ 4 db FĂŒge
⭕ 1 cs. Kombucha kezdƑ kultĂșra
⭕ 1 l Víz
⭕ 2 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a vizet, majd oldd fel benne a cukrot és a fekete teåt. Hagyjuk ållni 5-10 percig, hogy a tea jól åzhasson.

    A tea ĂĄztatĂĄsi ideje meghatĂĄrozza az Ă­z intenzitĂĄsĂĄt. Ha erƑsebb Ă­zƱ kombuchĂĄt szeretnĂ©l, hagyd tovĂĄbb ĂĄzni a teĂĄt.

    2

    Amikor a tea lehƱlt, szƱrd le Ă©s töltsd egy tiszta ĂŒvegbe. EzutĂĄn adj hozzĂĄ a kombucha kezdƑ kultĂșrĂĄt, Ă©s egy kanĂĄl citromlĂ©t.

    Ne add hozzĂĄ a kultĂșrĂĄt, amĂ­g a tea tĂșl meleg, mert a hƑ kĂĄrosĂ­thatja a baktĂ©riumokat Ă©s Ă©lesztƑket.

    3

    A fĂŒgĂ©t vĂĄgd kis darabokra, Ă©s helyezd a kombuchĂĄhoz. Lefedve hagyd ĂĄllni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 5-7 napig, hogy fermentĂĄlĂłdjon.

    A fĂŒgĂ©t a fermentĂĄciĂłs folyamat sorĂĄn adjuk hozzĂĄ, hogy a gyĂŒmölcs aromĂĄjĂĄt a kombucha magĂĄba szĂ­vja.

    4

    MiutĂĄn a kombucha elkezd erjedni Ă©s megszƱnik a tĂșlzott Ă©des Ă­z, szƱrd le, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a gyĂŒmölcs darabokat Ă©s a kultĂșrĂĄt.

    A kombucha elkĂ©szĂŒlte utĂĄn egy sötĂ©t, hƱvös helyen tĂĄrold, hogy tovĂĄbb maradjon friss.

    5

    A kombuchĂĄt ĂŒvegekbe töltheted, Ă©s tĂĄlalĂĄs elƑtt hƱtƑben tĂĄrolhatod.

    HƱtve, jeges poharakban fogyasztva a legfrissĂ­tƑbb Ă©s leghƱsĂ­tƑbb Ă©lmĂ©nyt nyĂșjtja.