Probiotikus fűszeres almás kefir, frissen tálalva egy pohárban

Probiotikus Fűszeres almás kefir

A kefir egy olyan probiotikus ital, amely a bélflóra egészségére rendkívül jótékony hatással van. Az almás kefir a hagyományos kefir új, friss változata, amelyet fűszerekkel és mézzel tettünk még izgalmasabbá. Az alma édes és friss íze tökéletesen harmonizál a kefir enyhén savanykás ízével, miközben a fahéj és szerecsendió melegítő hatású. Az ital könnyen elkészíthető, és ideális választás azok számára, akik szeretnének egy finom, de mégis egészséges reggelit vagy frissítőt. A kefir kultúrája a Kaukázus régiójáig nyúlik vissza, ahol évszázadok óta fogyasztják, mint az egészséges bélflóra és az emésztés támogatója.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Kefir
2 db Alma
2 ek. Méz
0.5 tk. Fahéj
0.25 tk. Szerecsendió
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat alaposan mosd meg, hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A magházat távolítsd el.

    Használj friss almákat, mivel azok több vitamint és tápanyagot tartalmaznak, így jobban támogatják a probiotikus hatást.

    2

    Tedd az almákat egy turmixgépbe, és adj hozzá 500 ml kefirt. Pépesítsd az almát a kefirrel, amíg sima állagú lesz.

    Ha nem szeretnél teljesen pépes állagot, hagyd egy kicsit darabosra az almát.

    3

    Add hozzá a mézet, fahéjat, szerecsendiót, és facsard bele a citrom levét a keverékhez.

    A méz nemcsak édesíti az italt, hanem természetes prebiotikumokat is tartalmaz, amelyek segítik a bélflóra működését.

    4

    Keverd jól össze az összes hozzávalót, majd tedd be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt keverd át a kefirt, hogy a fűszerek és a méz egyenletesen eloszoljanak benne.

    5

    Öntsd poharakba, és frissítőként vagy reggelire fogyaszd.