Forrald fel a tejet egy lábasban, majd hagyd lehűlni körülbelül 40°C-ra, hogy ideális hőmérsékleten hozzáadhatjuk a joghurt kultúrát.
Ne hagyd, hogy a tej túl forró legyen, mert az elpusztíthatja a probiotikus kultúrákat.
A kamillateát készítsd el, és hagyd ázni 5-7 percig. Ezt követően szűrd le, hogy csak a tiszta tea maradjon.
A kamillatea nyugtató hatású, és kellemes ízt ad a joghurtnak.
Keverd össze a kamillateát, mézet és vaníliás cukrot a lehűlt tejjel.
A méz édesíti és gazdagítja a joghurt ízét, miközben elősegíti a fermentációs folyamatot.
Adj hozzá a tejhez joghurt kultúrát, és alaposan keverd el.
A joghurt kultúra hozzáadása segíti a probiotikus baktériumok szaporodását, ami egészségesebb joghurtot eredményez.
Öntsd a keveréket egy tiszta üvegedénybe, és takard le egy ruhával. Tedd egy meleg helyre 12-24 órára, hogy a joghurt megérjen.
Minél tovább hagyod a joghurtot fermentálódni, annál savanyúbb és gazdagabb lesz az íze.
Miután elkészült a joghurt, tedd a hűtőbe, és hagyd legalább 2 órát hűlni.
A hűtőben való pihentetés segít a joghurt állagának sűrűsödésében és a végső íz kialakulásában.
Tálald frissen, vagy ízesítheted gyümölcsökkel, granolával vagy egyéb kedvenc feltétekkel.
A kamillás joghurt önálló ételként is finom, de reggelire vagy desszertként is tökéletes.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.