Probiotikus Kávés kombucha, friss citromlével tálalva

Probiotikus Kávés kombucha

A Probiotikus Kávés kombucha egy különleges ital, amely ötvözi a hagyományos kombuchát a gazdag kávé ízével. A kombucha erjesztése során a jótékony probiotikumok elősegítik az emésztést és a bélflóra egészségét, míg a kávé stimuláló hatásával fokozza az energiaszintet. A fahéj és a vaníliás cukor édes íze egyedi ízvilágot ad, és tökéletes frissítő ital reggelre vagy délutáni pihenéshez. Ez az ital nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló és egészséges is, mivel elősegíti a bélflóra működését és frissíti a testet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Kombucha alap (erjesztett tealevél)
2 ek. Kávé (őrölt)
150 g Cukor
1 cs. Szükséges élesztő
1 ek. Friss citromlé
0.5 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az előre elkészített kombucha alapot töltsd egy nagy üvegbe. Ha még nincs kombuchád, akkor az előzőleg elkészített tealevelekkel és cukorral kell egy kis mennyiségben készíteni egy erjesztett teát.

    A kombucha mindig legyen erjesztett, hogy a probiotikus hatása érvényesülhessen.

    2

    A kávét készítsd el úgy, hogy egy csésze forró vízben feloldod a kávét, és hagyd kihűlni.

    Ha erősebb kávét szeretsz, akkor adj hozzá egy kicsit több őrölt kávét.

    3

    Amikor a kávé kihűlt, add hozzá a kombuchához és a friss citromlevet.

    A citromlé frissítő hatást ad, és segíti az íz harmonizálását.

    4

    Adjuk hozzá a fahéjat és vaníliás cukrot, hogy még gazdagabb ízű legyen.

    A fahéj és vaníliás cukor egy finom édes ízt ad, amely jól kiegészíti a kávé keserűségét.

    5

    Keverd össze alaposan, és tedd egy fedett edénybe, hogy erjeszthesd. Erjeszd 3-5 napig, majd ízlés szerint tálald.

    Az erjesztési idő a hőmérséklettől függ, ha hűvösebb van, hosszabb időt igényelhet.