Az előre elkészített kombucha alapot töltsd egy nagy üvegbe. Ha még nincs kombuchád, akkor az előzőleg elkészített tealevelekkel és cukorral kell egy kis mennyiségben készíteni egy erjesztett teát.
A kombucha mindig legyen erjesztett, hogy a probiotikus hatása érvényesülhessen.
A kávét készítsd el úgy, hogy egy csésze forró vízben feloldod a kávét, és hagyd kihűlni.
Ha erősebb kávét szeretsz, akkor adj hozzá egy kicsit több őrölt kávét.
Amikor a kávé kihűlt, add hozzá a kombuchához és a friss citromlevet.
A citromlé frissítő hatást ad, és segíti az íz harmonizálását.
Adjuk hozzá a fahéjat és vaníliás cukrot, hogy még gazdagabb ízű legyen.
A fahéj és vaníliás cukor egy finom édes ízt ad, amely jól kiegészíti a kávé keserűségét.
Keverd össze alaposan, és tedd egy fedett edénybe, hogy erjeszthesd. Erjeszd 3-5 napig, majd ízlés szerint tálald.
Az erjesztési idő a hőmérséklettől függ, ha hűvösebb van, hosszabb időt igényelhet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.