A kivit hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben pürésíthető legyen. Fontos, hogy teljesen érett, puha kivit válassz.
A túl éretlen kivi savas, kesernyés lehet – érett állapotban sokkal lágyabb és édesebb az íze.
Tedd a kividarabokat turmixgépbe, és pürésítsd sima állagúvá. Ha szükséges, adj hozzá 1-2 evőkanál joghurtot a selymesebb állagért.
A turmixolást rövid ideig végezd, hogy ne habosítsd túl a gyümölcsöt.
Egy tálban keverd össze a natúr görög joghurtot a kivipürével, frissen facsart citromlével, mézzel és vaníliakivonattal, amíg homogén krémet kapsz.
Keveréshez használj spatulát vagy fakanalat – ne keverd túl, mert a joghurt megtörhet.
Az elkészült joghurtot töltsd tálkákba vagy poharakba, majd hűtsd le legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtött joghurt sűrűbb és ízesebb lesz – különösen jól érvényesül benne a kivi és a citrom frissessége.
Tálalás előtt díszítés nélkül fogyaszd – a recept természetes íze és textúrája önmagában tökéletes.
Kerüld a felesleges díszítést – így az ízek letisztultabbak maradnak és nem borul fel az arány.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.