Kivis-citromos probiotikus joghurt világoszöld árnyalatban tálkában, friss gyümölcs nélkül

Probiotikus Kivis-citromos joghurt

A kivi és a citrom frissítő savanykássága tökéletesen kiegészíti a görög joghurt krémes karakterét. Ez a kombináció nemcsak ízletes, hanem vitaminokban és probiotikumokban is gazdag. A joghurt élőflórája támogatja az emésztést, a kivi pedig C-vitaminban bővelkedik. Ez a recept kiváló választás lehet reggelire, desszertként vagy egy egészséges napindítóként is. Technikai tipp: a joghurt állagát ne rontsd túlkeveréssel – a sima keverés tökéletesen elegendő. Ahogy a gyümölcsök friss aromája egyesül a selymes tejtermékkel, egy üdítő, könnyen emészthető finomság születik. A konyhában érezni lehet a friss citrom és kivi illatát, amely egyaránt élénkít és felüdít. Tökéletes választás meleg napokra, könnyű nassolnivalóként vagy akár egy esti édesség gyanánt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Natúr görög joghurt (élőflórás)
150 g Kivi
1 ek. Frissen facsart citromlé
1 ek. Méz
0.5 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kivit hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben pürésíthető legyen. Fontos, hogy teljesen érett, puha kivit válassz.

    A túl éretlen kivi savas, kesernyés lehet – érett állapotban sokkal lágyabb és édesebb az íze.

    2

    Tedd a kividarabokat turmixgépbe, és pürésítsd sima állagúvá. Ha szükséges, adj hozzá 1-2 evőkanál joghurtot a selymesebb állagért.

    A turmixolást rövid ideig végezd, hogy ne habosítsd túl a gyümölcsöt.

    3

    Egy tálban keverd össze a natúr görög joghurtot a kivipürével, frissen facsart citromlével, mézzel és vaníliakivonattal, amíg homogén krémet kapsz.

    Keveréshez használj spatulát vagy fakanalat – ne keverd túl, mert a joghurt megtörhet.

    4

    Az elkészült joghurtot töltsd tálkákba vagy poharakba, majd hűtsd le legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtött joghurt sűrűbb és ízesebb lesz – különösen jól érvényesül benne a kivi és a citrom frissessége.

    5

    Tálalás előtt díszítés nélkül fogyaszd – a recept természetes íze és textúrája önmagában tökéletes.

    Kerüld a felesleges díszítést – így az ízek letisztultabbak maradnak és nem borul fel az arány.