Probiotikus kivis joghurt poharakban, zöld gyümölcsdarabokkal tálalva

Probiotikus Kivis joghurt

A kivi Dél-Kínából származik, de ma már világszerte népszerű a frissítő, savanykás ízéről és magas C-vitamin tartalmáról. Az élőflórás joghurt probiotikus tulajdonságai kiváló alapot adnak ehhez a gyümölcsös desszerthez, amely egyszerre tápláló és frissítő. A chia mag tovább gazdagítja a textúrát és rostokban is bővelkedik. Technikai tipp: mindig éles késsel dolgozz a kivi felkockázásakor, hogy ne nyomódjon szét – így megőrizhető a szép, élénk színe. Ez a könnyű, természetes desszert tökéletes választás nyári napokra, vagy akár reggelire is, amikor valami egészségesre és ízletesre vágyunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Élőflórás natúr joghurt
100 g Kivi (meghámozva, felkockázva)
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag
0.5 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kivit alaposan mosd meg, hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A túl érett, puha darabokat ne használd.

    Mindig érett, de feszes állagú kivit válassz – így könnyen vágható és kellemesen savanykás ízt ad.

    2

    A joghurtot egy keverőtálban keverd össze a mézzel és a vanília kivonattal, amíg homogén, selymes állagot kapsz.

    A méz könnyebben oldódik, ha szobahőmérsékletű a joghurt – ne használd egyenesen a hűtőből.

    3

    Add hozzá a felkockázott kivit és a chia magot, majd óvatosan keverd össze. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a chia megduzzadjon.

    A pihentetés során a kivi leve kissé megízesíti a joghurtot – frissítőbb, gyümölcsösebb ízt adva.

    4

    Töltsd a joghurtot poharakba vagy kisebb tálkákba. A tetejére szórhatsz egy kevés kivit, de ne használj semmilyen zöld díszlevelet!

    A színes rétegzéshez a pohár aljára is tehetsz egy réteg kivit, majd erre öntsd a joghurtot.

    5

    Azonnal fogyasztható, vagy tárolható hűtőben maximum 1 napig. Fogyasztás előtt keverd át, ha szükséges.

    A hűtés alatt a chia mag még sűrűbbé teszi a joghurtot – pudingosabb textúrához hosszabb ideig hagyd állni.