A kivit alaposan mosd meg, hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A túl érett, puha darabokat ne használd.
Mindig érett, de feszes állagú kivit válassz – így könnyen vágható és kellemesen savanykás ízt ad.
A joghurtot egy keverőtálban keverd össze a mézzel és a vanília kivonattal, amíg homogén, selymes állagot kapsz.
A méz könnyebben oldódik, ha szobahőmérsékletű a joghurt – ne használd egyenesen a hűtőből.
Add hozzá a felkockázott kivit és a chia magot, majd óvatosan keverd össze. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a chia megduzzadjon.
A pihentetés során a kivi leve kissé megízesíti a joghurtot – frissítőbb, gyümölcsösebb ízt adva.
Töltsd a joghurtot poharakba vagy kisebb tálkákba. A tetejére szórhatsz egy kevés kivit, de ne használj semmilyen zöld díszlevelet!
A színes rétegzéshez a pohár aljára is tehetsz egy réteg kivit, majd erre öntsd a joghurtot.
Azonnal fogyasztható, vagy tárolható hűtőben maximum 1 napig. Fogyasztás előtt keverd át, ha szükséges.
A hűtés alatt a chia mag még sűrűbbé teszi a joghurtot – pudingosabb textúrához hosszabb ideig hagyd állni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.