Probiotikus kókuszkefir üvegben, krémes fehér ital tálalva

Probiotikus Kókuszkefir

A kókuszkefir a klasszikus tejkefir vegán alternatívája, amely a modern egészségtudatos táplálkozás népszerű eleme lett. Eredete a fermentált növényi italok területéről származik, ahol a cél az volt, hogy tejmentes, probiotikus italt alkossanak. Technikai tipp: a kókuszkefir készítésénél kulcsfontosságú a megfelelő erjedési idő és a kefirgombák friss állapotának fenntartása. Amint a kókusztej átalakul, selymes, enyhén savanykás ízű italt kapunk, amely frissítő és könnyed. Képzeld el, ahogy egy pohár hűsítő, selymes kókuszkefirt kortyolsz egy napsütéses délutánon – egy korty természetes egészség, amely feltölt energiával és frissességgel. A kókuszkefir ideális önmagában fogyasztva, turmixok alapjaként vagy reggeliző pelyhek mellé is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Kókusztej
30 g Víz kefirgombák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Minden eszközt, amit használni fogsz (üveg, szűrő, kanál), sterilizálj forró vízzel, hogy a fermentáció tisztán történjen.

    Mindig tiszta, steril eszközökkel dolgozz, hogy a kefir ne fertőződjön meg!

    2

    Öntsd a szobahőmérsékletű kókusztejet egy nagy, steril üvegbe vagy edénybe.

    Ha hűtött kókusztejet használsz, hagyd 1 órán át szobahőmérsékleten állni, mielőtt hozzáadod a kefirgombát.

    3

    Add hozzá a víz kefirgombákat a kókusztejhez, majd óvatosan keverd át műanyag vagy fakanállal.

    Kerüld a fém eszközök használatát, mert azok károsíthatják a kefirgombákat!

    4

    Fedd le az edényt egy légáteresztő ruhával vagy papírtörlővel, és rögzítsd gumiszalaggal. Hagyd szobahőmérsékleten erjedni 24-48 órán át.

    Minél tovább erjeszted, annál erőteljesebb ízű lesz a kókuszkefir.

    5

    Az erjedés után szűrd le a kókuszkefirt műanyag szűrőn keresztül, és a kefirgombákat tárold friss cukros vízben a következő felhasználásig.

    Ne öblítsd le a kefirgombákat kókusztejjel, inkább friss cukros vízben regeneráld őket!

    6

    Az elkészült kókuszkefirt öntsd tiszta üvegbe, és tárold hűtőszekrényben. Így tovább érhet és még krémesebb állagot nyer.

    Hűtőben tárolva a kókuszkefir akár 5-7 napig is friss marad!

    7

    Fogyasztás előtt óvatosan rázd fel vagy keverd át, hogy a természetesen keletkező üledék egyenletesen elkeveredjen.

    Tálalhatod gyümölcsökkel, magvakkal vagy önmagában is – frissítő és egészséges!