Minden eszközt, amit használni fogsz (üveg, szűrő, kanál), sterilizálj forró vízzel, hogy a fermentáció tisztán történjen.
Mindig tiszta, steril eszközökkel dolgozz, hogy a kefir ne fertőződjön meg!
Öntsd a szobahőmérsékletű kókusztejet egy nagy, steril üvegbe vagy edénybe.
Ha hűtött kókusztejet használsz, hagyd 1 órán át szobahőmérsékleten állni, mielőtt hozzáadod a kefirgombát.
Add hozzá a víz kefirgombákat a kókusztejhez, majd óvatosan keverd át műanyag vagy fakanállal.
Kerüld a fém eszközök használatát, mert azok károsíthatják a kefirgombákat!
Fedd le az edényt egy légáteresztő ruhával vagy papírtörlővel, és rögzítsd gumiszalaggal. Hagyd szobahőmérsékleten erjedni 24-48 órán át.
Minél tovább erjeszted, annál erőteljesebb ízű lesz a kókuszkefir.
Az erjedés után szűrd le a kókuszkefirt műanyag szűrőn keresztül, és a kefirgombákat tárold friss cukros vízben a következő felhasználásig.
Ne öblítsd le a kefirgombákat kókusztejjel, inkább friss cukros vízben regeneráld őket!
Az elkészült kókuszkefirt öntsd tiszta üvegbe, és tárold hűtőszekrényben. Így tovább érhet és még krémesebb állagot nyer.
Hűtőben tárolva a kókuszkefir akár 5-7 napig is friss marad!
Fogyasztás előtt óvatosan rázd fel vagy keverd át, hogy a természetesen keletkező üledék egyenletesen elkeveredjen.
Tálalhatod gyümölcsökkel, magvakkal vagy önmagában is – frissítő és egészséges!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.