A friss licsiket hámozd meg, vedd ki a magokat, és a gyümölcshúst vágd kisebb darabokra. Ellenőrizd, hogy ne maradjon magdarabka.
A licsi ragadós lehet, így érdemes enyhén olajos kézzel dolgozni, vagy gumikesztyűt használni.
Egy keverőtálban keverd össze a natúr joghurtot a mézzel és a vanília kivonattal, amíg sima, egységes állagot kapsz.
A mézet érdemes előtte kissé meglangyosítani, így könnyebben keveredik el a joghurtban.
Add hozzá a chia magot, és keverd jól el. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a magok megszívják magukat, és sűrűbbé tegyék az állagot.
Ha állni hagyod, keverj rajta újra tálalás előtt, hogy ne ülepedjen le.
Végül óvatosan forgasd bele a licsidarabokat, vigyázva, hogy ne törjenek szét. Ettől az étel látványos és friss marad.
Ne használj botmixert, így megmarad a gyümölcs természetes állaga.
Töltsd poharakba vagy tálkákba, majd azonnal tálalhatod vagy 10 percre hűtőbe teheted. A tetejére kerülhet pár darabka licsi (levél nélkül).
A joghurtot lefedve 1 napig tárolhatod hűtőben – fogyasztás előtt keverd át újra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.