Probiotikus licsis joghurt poharakban, friss licsidarabokkal tálalva

Probiotikus Licsis joghurt

A joghurt ősidők óta ismert, fermentált tejtermék, amely az egészséges bélflóra támogatására szolgál. A licsi, amely Kína déli tartományaiból származik, friss, édeskés, virágos ízével kiváló párosítás a natúr joghurttal. A két összetevő találkozása egy egzotikus, tápláló desszertet eredményez. Technikai tipp: a licsit mindig frissen, közvetlenül felhasználás előtt pucold meg, így nem veszít nedvességtartalmából. A joghurt selymessége és a licsi lédús, gyümölcsös karaktere tökéletes harmóniát alkot. Ez az étel ideális nyári desszertként, könnyű reggeliként vagy egészségtudatos tízóraiként is megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Élőflórás natúr joghurt
150 g Friss licsi (megpucolva, mag nélkül)
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag
0.5 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss licsiket hámozd meg, vedd ki a magokat, és a gyümölcshúst vágd kisebb darabokra. Ellenőrizd, hogy ne maradjon magdarabka.

    A licsi ragadós lehet, így érdemes enyhén olajos kézzel dolgozni, vagy gumikesztyűt használni.

    2

    Egy keverőtálban keverd össze a natúr joghurtot a mézzel és a vanília kivonattal, amíg sima, egységes állagot kapsz.

    A mézet érdemes előtte kissé meglangyosítani, így könnyebben keveredik el a joghurtban.

    3

    Add hozzá a chia magot, és keverd jól el. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a magok megszívják magukat, és sűrűbbé tegyék az állagot.

    Ha állni hagyod, keverj rajta újra tálalás előtt, hogy ne ülepedjen le.

    4

    Végül óvatosan forgasd bele a licsidarabokat, vigyázva, hogy ne törjenek szét. Ettől az étel látványos és friss marad.

    Ne használj botmixert, így megmarad a gyümölcs természetes állaga.

    5

    Töltsd poharakba vagy tálkákba, majd azonnal tálalhatod vagy 10 percre hűtőbe teheted. A tetejére kerülhet pár darabka licsi (levél nélkül).

    A joghurtot lefedve 1 napig tárolhatod hűtőben – fogyasztás előtt keverd át újra.