Probiotikus málnás kefir pohárban tálalva friss málnaszemekkel a tetején

Probiotikus Málnás kefir

A kefir egy ősi, probiotikumokban gazdag tejtermék, amely a Kaukázus vidékéről származik, ahol már évszázadokkal ezelőtt is fogyasztották gyógyhatása miatt. Az élőflórás kefirt ma világszerte elismerik az emésztésre gyakorolt jótékony hatása miatt. A málnás változat különösen népszerű a nyári hónapokban, amikor friss gyümölccsel készülhet. A kefir titka az, hogy élő kultúrák segítségével erjesztik, így enyhén savanykás, friss íze van. Technikai tipp: mindig ellenőrizd, hogy élőflórás kefirt használj, ne hőkezelt változatot – ez biztosítja a valódi probiotikus hatást. Képzeld el, ahogy a friss málnaszemek zamata összeolvad a hűs kefirrel, és egy könnyű, mégis tápláló ital kerekedik belőle. Tökéletes választás egy nyári reggelire vagy egészséges napindítóként, de akár edzés utáni regeneráló italként is megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
150 g Friss málna
2 ek. Méz
1 ek. Chia mag
0.5 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: a friss málnát válogasd át, távolítsd el a hibás szemeket, majd alaposan mosd meg folyó víz alatt, és csepegtesd le. A kefirt vedd ki időben a hűtőből, hogy enyhén szobahőmérsékletű legyen, így könnyebben keveredik.

    Ha nincs friss málna, használhatsz fagyasztottat is, de előtte olvaszd ki és csepegtesd le, hogy ne hígítsa fel az italt.

    2

    Egy keverőtálba öntsd bele a kefirt. Add hozzá a mézet, a vanília kivonatot és a chia magot. Keverd alaposan össze egy kézi habverővel vagy kanállal, hogy minden egyenletesen elkeveredjen.

    A chia mag idővel megduzzad, így ha sűrűbb állagot szeretnél, hagyd állni az italt 10-15 percet fogyasztás előtt.

    3

    A lecsöpögtetett málnát óvatosan forgasd bele a kefires keverékbe. Ne keverd túl erősen, hogy a málna ne törjön szét teljesen – így szebb lesz a textúrája és látványosabb is az ital.

    Ha inkább egynemű, sima italt szeretnél, botmixerrel is összeturmixolhatod az egészet, de ekkor már ne várj látványos málnadarabokat.

    4

    Töltsd poharakba a kész italt, és azonnal tálalhatod. Ha időd engedi, hűtsd be pár percre, hogy a chia mag kissé megszívja magát és az ízek összeérjenek.

    Tálaláskor díszítheted pár friss málnaszemmel a tetején – de ne használj levéllel díszítést, mert az nem ehető és nem illik a probiotikus ital jellegéhez.