Készítsd elő az összetevőket: a friss málnát válogasd át, távolítsd el a hibás szemeket, majd alaposan mosd meg folyó víz alatt, és csepegtesd le. A kefirt vedd ki időben a hűtőből, hogy enyhén szobahőmérsékletű legyen, így könnyebben keveredik.
Ha nincs friss málna, használhatsz fagyasztottat is, de előtte olvaszd ki és csepegtesd le, hogy ne hígítsa fel az italt.
Egy keverőtálba öntsd bele a kefirt. Add hozzá a mézet, a vanília kivonatot és a chia magot. Keverd alaposan össze egy kézi habverővel vagy kanállal, hogy minden egyenletesen elkeveredjen.
A chia mag idővel megduzzad, így ha sűrűbb állagot szeretnél, hagyd állni az italt 10-15 percet fogyasztás előtt.
A lecsöpögtetett málnát óvatosan forgasd bele a kefires keverékbe. Ne keverd túl erősen, hogy a málna ne törjön szét teljesen – így szebb lesz a textúrája és látványosabb is az ital.
Ha inkább egynemű, sima italt szeretnél, botmixerrel is összeturmixolhatod az egészet, de ekkor már ne várj látványos málnadarabokat.
Töltsd poharakba a kész italt, és azonnal tálalhatod. Ha időd engedi, hűtsd be pár percre, hogy a chia mag kissé megszívja magát és az ízek összeérjenek.
Tálaláskor díszítheted pár friss málnaszemmel a tetején – de ne használj levéllel díszítést, mert az nem ehető és nem illik a probiotikus ital jellegéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.