Először facsard ki egy érett narancs levét, majd szűrd le, hogy ne kerüljön bele mag vagy vastag rost. A narancshéjat finom reszelőn reszeld le, csak a narancssárga részt használd, a fehér héj keserű lehet.
Mindig bio narancsot használj héj reszeléséhez, és alaposan mosd meg előtte meleg vízben!
A kombucha teát öntsd egy nagy pohárba vagy kancsóba. Add hozzá a friss narancslevet, a mézet és a narancshéjat. Keverd el lassan, hogy a buborékok ne tűnjenek el teljesen.
A kombucha szénsavasságát óvd – ne rázd fel, csak keverd finoman.
Add hozzá az apróra vágott narancshúst, és óvatosan forgasd bele az italba. Ez nem csak látványos, de extra frissességet is ad.
A narancsdarabokat kockázd apróra, így nem ülnek le az aljára, és könnyebb inni az italt.
Tedd be a kész italt a hűtőbe 10 percre, hogy az ízek összeérjenek. Ezután újra keverd át, és öntsd poharakba tálalás előtt.
Hidegen a legfrissítőbb – akár jéggel is kínálhatod, de ne hígítsd túl.
Tálaláskor szórhatsz a tetejére egy kevés reszelt narancshéjat – levelet, díszt ne használj!
Ne hagyd sokáig állni, mert a friss narancslé idővel elnyomhatja a kombucha ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.