Narancsos kombucha poharakban tálalva, friss narancsdarabokkal

Probiotikus Narancsos kombucha

A kombucha eredete Kínába nyúlik vissza, ahol már i.e. 200 körül is készítették a „halhatatlanság italaként” emlegetett fermentált teát. Az évezredek során világszerte elterjedt, és ma már sokan kedvelik élőflórás, enyhén szénsavas jellege és jótékony hatásai miatt. A narancsos változat a klasszikus kombucha új, frissítő arca – citrusos ízvilágával még kellemesebbé teszi a napi probiotikum-bevitelt. Technikai tipp: soha ne használj meleg narancslevet, mert az tönkreteheti az élő kultúrákat. Ahogy a narancs természetes édessége és a kombucha enyhe savanykássága összeolvad, egy kiegyensúlyozott, frissítő ital születik. Tökéletes nyári frissítő, de ideális napindító is, ha természetes energiára van szükséged.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kombucha tea (natúr, fermentált)
100 ml Friss narancslé
50 g Narancshús apróra vágva
1 tk. Frissen reszelt narancshéj
1 tk. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először facsard ki egy érett narancs levét, majd szűrd le, hogy ne kerüljön bele mag vagy vastag rost. A narancshéjat finom reszelőn reszeld le, csak a narancssárga részt használd, a fehér héj keserű lehet.

    Mindig bio narancsot használj héj reszeléséhez, és alaposan mosd meg előtte meleg vízben!

    2

    A kombucha teát öntsd egy nagy pohárba vagy kancsóba. Add hozzá a friss narancslevet, a mézet és a narancshéjat. Keverd el lassan, hogy a buborékok ne tűnjenek el teljesen.

    A kombucha szénsavasságát óvd – ne rázd fel, csak keverd finoman.

    3

    Add hozzá az apróra vágott narancshúst, és óvatosan forgasd bele az italba. Ez nem csak látványos, de extra frissességet is ad.

    A narancsdarabokat kockázd apróra, így nem ülnek le az aljára, és könnyebb inni az italt.

    4

    Tedd be a kész italt a hűtőbe 10 percre, hogy az ízek összeérjenek. Ezután újra keverd át, és öntsd poharakba tálalás előtt.

    Hidegen a legfrissítőbb – akár jéggel is kínálhatod, de ne hígítsd túl.

    5

    Tálaláskor szórhatsz a tetejére egy kevés reszelt narancshéjat – levelet, díszt ne használj!

    Ne hagyd sokáig állni, mert a friss narancslé idővel elnyomhatja a kombucha ízvilágát.