Válaszd ki a natúr probiotikus joghurtot. A legjobb, ha sűrű, görög típusú joghurtot választasz, mert jobban megtartja az állagát. Mérd ki a szükséges mennyiséget, és tedd egy közepes méretű keverőtálba.
A sűrűbb joghurt kevésbé engedi ki a savót, így a végeredmény krémesebb marad.
Add hozzá a csipet sót, majd alaposan keverd el a joghurtban. Ez kiemeli az ízeket anélkül, hogy túl sós lenne.
Használj fakanalat vagy spatulát a keveréshez, hogy ne törd meg a joghurt állagát.
Szórd meg a tetejét egy teáskanál édes fűszerpaprikával. Ügyelj rá, hogy egyenletesen oszlasd el a felületen, így nem csak szép, de kiegyensúlyozott ízű is lesz.
Szitával is szórhatod, hogy finomabb, porosabb fedést kapj.
Szórd a tetejére a szeletelt mandulát, majd díszítsd néhány egész mandulával. Ez nemcsak látványos, de különféle textúrákat is ad az ételnek.
Pirított mandulát is használhatsz, ha karakteresebb ízt szeretnél.
Tálalás előtt hűtsd be legalább 15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Frissítő és egészséges előételként vagy snackként is fogyasztható.
Ha vendégeknek készíted, kis tálkákban, egy-egy mandulával a tetején külön-külön is tálalhatod dekoratívan.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.