Probiotikus joghurt mandulával és paprikával megszórva tálalva

Probiotikus Paprikás-mandulás joghurt

A probiotikus joghurt a modern egészségtudatos táplálkozás egyik legnépszerűbb alapanyaga, de története egészen az ókori Mezopotámiáig nyúlik vissza, ahol a tej erjesztésével hozták létre az első joghurtokat. A paprika és mandula azonban már a magyar konyha gazdag fűszertárából és természetes ízesítőiből származik, így ez a recept egy különleges találkozása a régi hagyományoknak és az új trendeknek. A konyhában az egyszerűség és az ízek harmóniája a siker kulcsa. Ebben az ételben a selymes joghurt, a karakteres fűszerpaprika és a ropogós mandula tökéletes egységet alkot. Tipp: használj édes, nem csípős paprikát, hogy megőrizd az étel kellemes, lágy ízvilágát, és ne nyomja el a joghurt frissességét. Ez a fogás kiváló választás tízóraira, uzsonnára, de akár vendégváró különlegességként is megállja a helyét. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal kísérve is tálalhatod. Variációként egy kevés mézet is csorgathatsz rá, ha édes-sós kombinációra vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Natúr probiotikus joghurt
1 tk. Piros fűszerpaprika (édes)
30 g Szeletelt mandula
20 g Egész mandula
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Válaszd ki a natúr probiotikus joghurtot. A legjobb, ha sűrű, görög típusú joghurtot választasz, mert jobban megtartja az állagát. Mérd ki a szükséges mennyiséget, és tedd egy közepes méretű keverőtálba.

    A sűrűbb joghurt kevésbé engedi ki a savót, így a végeredmény krémesebb marad.

    2

    Add hozzá a csipet sót, majd alaposan keverd el a joghurtban. Ez kiemeli az ízeket anélkül, hogy túl sós lenne.

    Használj fakanalat vagy spatulát a keveréshez, hogy ne törd meg a joghurt állagát.

    3

    Szórd meg a tetejét egy teáskanál édes fűszerpaprikával. Ügyelj rá, hogy egyenletesen oszlasd el a felületen, így nem csak szép, de kiegyensúlyozott ízű is lesz.

    Szitával is szórhatod, hogy finomabb, porosabb fedést kapj.

    4

    Szórd a tetejére a szeletelt mandulát, majd díszítsd néhány egész mandulával. Ez nemcsak látványos, de különféle textúrákat is ad az ételnek.

    Pirított mandulát is használhatsz, ha karakteresebb ízt szeretnél.

    5

    Tálalás előtt hűtsd be legalább 15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Frissítő és egészséges előételként vagy snackként is fogyasztható.

    Ha vendégeknek készíted, kis tálkákban, egy-egy mandulával a tetején külön-külön is tálalhatod dekoratívan.