A friss petrezselymet alaposan mosd meg, majd aprítsd fel nagyon finomra. A fokhagymát reszeld le vagy törd pépesre.
A finomra vágott petrezselyem egyenletesebben keveredik el a joghurtban, így nem lesz darabos az állag.
Egy tálban keverd össze a natúr görög joghurtot, a petrezselymet, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat és a sót, amíg homogén krémet nem kapsz.
Használj spatulát a keveréshez, így könnyebben elkerülheted a joghurt megtörését és csomósodását.
Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a só vagy citromlé mennyiségét. Ha intenzívebb ízre vágysz, hagyd állni 10–15 percig tálalás előtt.
A pihentetés alatt az ízek összeérnek, a fokhagyma és a petrezselyem aromája kiegyensúlyozottabbá válik.
Tálald kis tálkákban vagy poharakban előételként, mártogatósként, vagy főételek mellé frissítő kiegészítőként.
Friss zöldségek mellé kiváló mártogatós – különösen uborka, répa vagy kaliforniai paprika mellé!
Hűtőben tárolva 2-3 napig is megőrzi frissességét, így előre is elkészíthető.
Légmentesen záródó edényben tárold, hogy ne vegyen át más illatokat a hűtőből.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.