Petrezselymes joghurt probiotikummal, zöld fűszerekkel keverve, pohárban vagy tálkában tálalva

Probiotikus Petrezselymes joghurt

A petrezselymes joghurt már az ókori keleti konyhákban is népszerű volt, különösen a mediterrán és közel-keleti kultúrákban. A friss fűszerek és a fermentált tejtermékek kombinációja egyszerre nyújt frissességet és jótékony hatásokat az emésztésre. A joghurt élőflórás formája probiotikus hatású, míg a petrezselyem C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag. Technikai tipp: ha még intenzívebb aromát szeretnél, használj mozsarat a petrezselyem és a fokhagyma összezúzására – így a növényi olajok jobban felszabadulnak. Képzeld el, ahogy a hűtőből elővett, krémesen sima, enyhén fokhagymás és frissítően zöld színű joghurt íze szétárad a szádban. Ez az étel tökéletes előételként, nyári grillpartikhoz vagy akár frissítő kiegészítőként meleg fogások mellé is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Natúr görög joghurt (élőflórás)
10 g Friss petrezselyemlevél
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss petrezselymet alaposan mosd meg, majd aprítsd fel nagyon finomra. A fokhagymát reszeld le vagy törd pépesre.

    A finomra vágott petrezselyem egyenletesebben keveredik el a joghurtban, így nem lesz darabos az állag.

    2

    Egy tálban keverd össze a natúr görög joghurtot, a petrezselymet, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat és a sót, amíg homogén krémet nem kapsz.

    Használj spatulát a keveréshez, így könnyebben elkerülheted a joghurt megtörését és csomósodását.

    3

    Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a só vagy citromlé mennyiségét. Ha intenzívebb ízre vágysz, hagyd állni 10–15 percig tálalás előtt.

    A pihentetés alatt az ízek összeérnek, a fokhagyma és a petrezselyem aromája kiegyensúlyozottabbá válik.

    4

    Tálald kis tálkákban vagy poharakban előételként, mártogatósként, vagy főételek mellé frissítő kiegészítőként.

    Friss zöldségek mellé kiváló mártogatós – különösen uborka, répa vagy kaliforniai paprika mellé!

    5

    Hűtőben tárolva 2-3 napig is megőrzi frissességét, így előre is elkészíthető.

    Légmentesen záródó edényben tárold, hogy ne vegyen át más illatokat a hűtőből.