Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Az almákat mosd meg, hámozd meg, vágd negyedekre, távolítsd el a magházat, majd szeleteld vékonyra.
Ha nem szeretnéd, hogy az alma megbarnuljon szeletelés közben, locsold meg egy kevés citromlével.
Tedd az almaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, szórd meg fahéjjal és locsold meg a mézzel. Süsd 20 percig, amíg az alma puha és enyhén karamellizált lesz.
Ne süsd túl az almát – akkor jó, ha épp csak elkezd aranybarnulni a széle.
A megsült almát hagyd teljesen kihűlni. Közben a natúr görög joghurtot keverd el a citromlével egy közepes tálban.
A citromlé frissítő savasságot ad a joghurtnak, és kiemeli a sült alma édességét.
Rétegezd a poharakba vagy tálkákba a joghurtot és a sült almát, majd finoman keverd össze vagy hagyd rétegesen, ahogy tetszik.
Rétegezés esetén átlátszó pohárban tálald, hogy látványos legyen a kontraszt a fehér joghurt és az aranyszínű alma között.
Tedd hűtőbe legalább 30 percre tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen fogyaszd.
Ha előre elkészíted, tálalásig fedve tartsd a hűtőben, hogy ne vegyen át más szagokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.