Sült almás joghurt pohárban, rétegezve, világos színű krémes joghurttal és fahéjas sült almával

Probiotikus Sült alma joghurt

A sült alma és a joghurt párosítása egy különleges, egészséges desszertet eredményez, mely egyszerre krémes, fűszeres és természetesen édes. A görög joghurt élőflórás változata támogatja az emésztést, a fahéj és a méz meleg ízjegyei pedig tökéletes őszi hangulatot keltenek. A sült alma a közép-európai konyhák egyik klasszikusa, amelyet gyakran párosítanak tejtermékekkel vagy krémes elemekkel. Technikai tipp: a sütőpapír használata megkönnyíti a takarítást, és segít elkerülni, hogy az alma leragadjon. Ahogy az alma sül a sütőben, a konyhát betölti a fahéj és a karamellizálódó gyümölcs illata. Ez az édesség nemcsak finom, hanem tápláló is – kiváló választás akár reggelire, akár egy könnyű, mégis különleges desszertként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Natúr görög joghurt (élőflórás)
2 db Alma
1 ek. Méz
0.5 tk. Fahéj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Az almákat mosd meg, hámozd meg, vágd negyedekre, távolítsd el a magházat, majd szeleteld vékonyra.

    Ha nem szeretnéd, hogy az alma megbarnuljon szeletelés közben, locsold meg egy kevés citromlével.

    2

    Tedd az almaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, szórd meg fahéjjal és locsold meg a mézzel. Süsd 20 percig, amíg az alma puha és enyhén karamellizált lesz.

    Ne süsd túl az almát – akkor jó, ha épp csak elkezd aranybarnulni a széle.

    3

    A megsült almát hagyd teljesen kihűlni. Közben a natúr görög joghurtot keverd el a citromlével egy közepes tálban.

    A citromlé frissítő savasságot ad a joghurtnak, és kiemeli a sült alma édességét.

    4

    Rétegezd a poharakba vagy tálkákba a joghurtot és a sült almát, majd finoman keverd össze vagy hagyd rétegesen, ahogy tetszik.

    Rétegezés esetén átlátszó pohárban tálald, hogy látványos legyen a kontraszt a fehér joghurt és az aranyszínű alma között.

    5

    Tedd hűtőbe legalább 30 percre tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen fogyaszd.

    Ha előre elkészíted, tálalásig fedve tartsd a hűtőben, hogy ne vegyen át más szagokat.