Probiotikus Tárkonyos kefir tálalva egy pohárban, friss tárkony ágakkal

Probiotikus Tárkonyos kefir

A kefir egy hagyományos ital, amelyet több mint 1000 éve fogyasztanak különböző kultúrákban. A tárkony hozzáadásával egyedi, friss ízt kap, miközben a kefir probiotikus előnyei segítik az emésztést. A tárkonyos kefir egy különleges ital, amely a kefir friss, enyhén savanykás ízét a tárkony frissességével ötvözi, így egy igazán különleges és egészséges frissítőt kínál.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 24 perc
Teljes 24 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
2 ág Friss tárkony
1 tk. Friss citromlé
1 ek. Friss méz
50 ml Friss víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy tiszta üvegbe, majd tedd hozzá a friss tárkonyt. Hagyd a kefirt 24 órán keresztül hűvös, sötét helyen érlelődni, hogy a tárkony teljesen átjárja a folyadékot.

    Ha erősebb tárkony ízt szeretnél, hagyd hosszabb ideig érlelődni.

    2

    Miután a kefir átitatódott a tárkony ízével, szűrd le a tárkony ágakat, majd add hozzá a mézet és a citromlevet. Keverd össze alaposan.

    A méz és a citrom frissessége jól kiegészíti a tárkony aromáját, de ha nem szereted az édes ízt, elhagyhatod a mézet.

    3

    Tálald a probiotikus kefirt egy pohárban. Frissen a legfinomabb, de akár hűtve is fogyasztható.

    A kefir gazdag probiotikumokban, így segíti az emésztést és erősíti az immunrendszert.