Kefires desszert tejcsokoládéval és mangókockákkal tálalva

Probiotikus Tejcsoki-mangós kefir

A kefir egy hagyományosan erjesztett tejtermék, amely a Kaukázus vidékén alakult ki, és azóta világszerte elterjedt probiotikus hatásai miatt. A mangó – a trópusok arany gyümölcse – természetes édességével tökéletesen kiegészíti a kefir enyhén savanykás ízét. Ezt a különleges párost egy csipet tejcsokoládéval megbolondítva valóban különlegessé tehetjük. A recept egyszerű, mégis játékos: egyesíti a frissítő tejterméket, a gyümölcs természetes zamatát, és a csokoládé kényeztető édességét. Technikai tipp: ha nem szeretnéd, hogy a csoki olvadjon, akkor mindig hideg kefirrel dolgozz, és közvetlenül tálalás előtt add hozzá a csokoládét. Ez a desszert tökéletes választás lehet egy nyári napon, de akár egy gyors vendégváró finomságként is megállja a helyét. Változatként kipróbálhatod fehércsokoládéval vagy ananásszal is – mindkettő jól harmonizál a kefir frissességével.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
100 g Mangó (érett, kockázott)
40 g Tejcsokoládé (kockákra vágva)
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy közepes tálba, majd add hozzá a mézet. Keverd simára, hogy enyhén édes, krémes alapot kapj.

    A hűtött kefir frissítőbb élményt ad, de a méz könnyebben oldódik, ha pár percig szobahőmérsékleten hagyod állni.

    2

    A mangót hámozd meg, távolítsd el a magot, és vágd egyforma, kisebb kockákra. Készülj elő a tejcsoki feldarabolásával is hasonló méretű kockákra.

    Érett, puha, de még nem túlérett mangót válassz, így szép kockákra vágható, és nem lesz pépes.

    3

    Forgasd bele a mangókockákat a kefires alapba, hogy egyenletesen eloszoljanak. A tejcsoki kockákat csak ezután add hozzá, majd óvatosan keverd át, hogy ne olvadjanak el teljesen.

    Ha kontrasztosabb textúrát szeretnél, tálalás előtt hűtsd be 10 percre, így a csoki roppanós marad.

    4

    Tálald kis tálkákban vagy poharakban. A tetejére helyezz néhány extra mangó- és tejcsokikockát díszítésként.

    A látványosabb tálalás érdekében rétegezheted is: alul kefir, majd mangó, aztán ismét kefir, végül tejcsoki.

    5

    Fogyasztás előtt hűtsd be 10–15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Ideális desszertként vagy frissítő délutáni nasiként is.

    Ha intenzívebb csokoládéélményre vágysz, használhatsz étcsokit is, de tejcsokival harmonikusabb az összhatás.