A kefirt öntsd egy közepes tálba, majd add hozzá a mézet. Keverd simára, hogy enyhén édes, krémes alapot kapj.
A hűtött kefir frissítőbb élményt ad, de a méz könnyebben oldódik, ha pár percig szobahőmérsékleten hagyod állni.
A mangót hámozd meg, távolítsd el a magot, és vágd egyforma, kisebb kockákra. Készülj elő a tejcsoki feldarabolásával is hasonló méretű kockákra.
Érett, puha, de még nem túlérett mangót válassz, így szép kockákra vágható, és nem lesz pépes.
Forgasd bele a mangókockákat a kefires alapba, hogy egyenletesen eloszoljanak. A tejcsoki kockákat csak ezután add hozzá, majd óvatosan keverd át, hogy ne olvadjanak el teljesen.
Ha kontrasztosabb textúrát szeretnél, tálalás előtt hűtsd be 10 percre, így a csoki roppanós marad.
Tálald kis tálkákban vagy poharakban. A tetejére helyezz néhány extra mangó- és tejcsokikockát díszítésként.
A látványosabb tálalás érdekében rétegezheted is: alul kefir, majd mangó, aztán ismét kefir, végül tejcsoki.
Fogyasztás előtt hűtsd be 10–15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Ideális desszertként vagy frissítő délutáni nasiként is.
Ha intenzívebb csokoládéélményre vágysz, használhatsz étcsokit is, de tejcsokival harmonikusabb az összhatás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.