A túrót egy kisebb tálban keverd simára villával, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ha szárazabb állagú, kevés kefirrel lazítsd.
Krémesebb eredményért botmixerrel is áttörheted a túrót, de kézi keverés is elegendő, ha friss.
Egy nagyobb keverőtálban öntsd össze a kefirt, a mézet, a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat. Keverd simára, amíg a méz teljesen feloldódik.
Citromhéjból csak a sárga részt reszeld, mert a fehér réteg keserű lehet.
Add hozzá a simára dolgozott túrót a kefires alaphoz, majd keverd össze alaposan, hogy egységes, enyhén krémes ital állagot kapj.
Ha túl sűrű az állag, adhatsz hozzá még kevés kefirt – állítsd be a kívánt sűrűséget.
Tedd a keveréket hűtőbe legalább 10 percre, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
A hűtés során a túró még jobban felveszi a többi ízt – hidegen a legfinomabb.
Tálaláskor töltsd poharakba vagy kis tálkákba. A tetejére szórhatsz kevés extra citromhéjat, de semmilyen díszítő levelet ne használj.
Frissen a legjobb – a túró állaga miatt ne tárold hosszan keverés után.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.