Probiotikus túrós kefir poharakban, citromhéjjal díszítve

Probiotikus Túrós kefir

A kefir, mint élőflórás tejtermék, évszázadok óta a természetes táplálkozás egyik alapköve. A túró hozzáadása nemcsak a krémes állagot, hanem a fehérjetartalom növelését is szolgálja, így ez az ital tökéletes választás sportolók vagy diétázók számára. A citromhéj üdeséget, a méz pedig természetes édességet kölcsönöz. Technikai tipp: túróválasztáskor ügyelj arra, hogy krémesebb fajtát válassz – a rögös túró csak áttörés után használható. Ez az ital nemcsak tápláló, hanem frissítő is, kiváló napindító vagy délutáni pihenéshez is. Egy korty, és a természetes élőflórás élmény máris feldobja a napodat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
100 g Tehéntúró (krémes állagú)
1 ek. Méz
0.5 tk. Vanília kivonat
0.5 tk. Citromhéj (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót egy kisebb tálban keverd simára villával, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ha szárazabb állagú, kevés kefirrel lazítsd.

    Krémesebb eredményért botmixerrel is áttörheted a túrót, de kézi keverés is elegendő, ha friss.

    2

    Egy nagyobb keverőtálban öntsd össze a kefirt, a mézet, a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat. Keverd simára, amíg a méz teljesen feloldódik.

    Citromhéjból csak a sárga részt reszeld, mert a fehér réteg keserű lehet.

    3

    Add hozzá a simára dolgozott túrót a kefires alaphoz, majd keverd össze alaposan, hogy egységes, enyhén krémes ital állagot kapj.

    Ha túl sűrű az állag, adhatsz hozzá még kevés kefirt – állítsd be a kívánt sűrűséget.

    4

    Tedd a keveréket hűtőbe legalább 10 percre, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

    A hűtés során a túró még jobban felveszi a többi ízt – hidegen a legfinomabb.

    5

    Tálaláskor töltsd poharakba vagy kis tálkákba. A tetejére szórhatsz kevés extra citromhéjat, de semmilyen díszítő levelet ne használj.

    Frissen a legjobb – a túró állaga miatt ne tárold hosszan keverés után.