Először is, készítsd el a kombucha alapot: egy teát készíts forró vízből, és oldd fel benne a cukrot.
Használhatsz fekete vagy zöld teát, de fekete tea esetén gazdagabb ízt kapsz.
Hagyd a teát szobahőmérsékletre hűlni, mielőtt hozzáadod a SCOBY-t.
A tea ne legyen túl forró, mert megöli a probiotikus kultúrát (SCOBY-t).
Miután a tea kihűlt, öntsd egy tiszta üvegbe, és helyezd bele a SCOBY-t.
A SCOBY-t óvatosan kezeld, hogy ne sérüljön, mivel az a kombucha fermentálásának kulcsa.
Takarj le egy gézlapot vagy tiszta konyharuhát, és hagyd az üveget szobahőmérsékleten 7-10 napig fermentálódni.
A fermentálás időtartama befolyásolja a kombucha ízét; minél hosszabb ideig áll, annál savanyúbb lesz.
Miután a kombucha elkészült, szűrd le, és tedd félre. A vadmálna húsát pürésítsd és add hozzá a kombuchához.
A vadmálna gazdag antioxidánsokban, így egészséges kiegészítője a kombuchának.
Hagyd a kombuchát egy-két napra pihenni, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald hidegen.
A kombucha a legjobb hidegen, de friss menta levelekkel is díszítheted a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.