Probiotikus Vadmálna kombucha, frissítő, egészséges ital

Probiotikus Vadmálna kombucha

A kombucha a hagyományos kínai teák egyik formája, amelyet az erjesztés során probiotikus kultúrák segítségével készítenek. A vadmálna hozzáadása egyedülálló, friss ízt ad a kombuchának, miközben antioxidánsokkal és vitaminokkal is gazdagítja. Ez a kombucha különösen jótékony hatással van az emésztésre és az immunrendszerre, miközben egy frissítő, ízes ital élvezetét nyújtja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
30 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Vadmálna
1 l Kombucha tea
50 g Cukor
100 ml Víz
1 db Probiotikus kultúra (SCOBY)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, készítsd el a kombucha alapot: egy teát készíts forró vízből, és oldd fel benne a cukrot.

    Használhatsz fekete vagy zöld teát, de fekete tea esetén gazdagabb ízt kapsz.

    2

    Hagyd a teát szobahőmérsékletre hűlni, mielőtt hozzáadod a SCOBY-t.

    A tea ne legyen túl forró, mert megöli a probiotikus kultúrát (SCOBY-t).

    3

    Miután a tea kihűlt, öntsd egy tiszta üvegbe, és helyezd bele a SCOBY-t.

    A SCOBY-t óvatosan kezeld, hogy ne sérüljön, mivel az a kombucha fermentálásának kulcsa.

    4

    Takarj le egy gézlapot vagy tiszta konyharuhát, és hagyd az üveget szobahőmérsékleten 7-10 napig fermentálódni.

    A fermentálás időtartama befolyásolja a kombucha ízét; minél hosszabb ideig áll, annál savanyúbb lesz.

    5

    Miután a kombucha elkészült, szűrd le, és tedd félre. A vadmálna húsát pürésítsd és add hozzá a kombuchához.

    A vadmálna gazdag antioxidánsokban, így egészséges kiegészítője a kombuchának.

    6

    Hagyd a kombuchát egy-két napra pihenni, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald hidegen.

    A kombucha a legjobb hidegen, de friss menta levelekkel is díszítheted a tálalást.