Probiotikus vaníliás joghurt poharakban tálalva, krémes állagban

Probiotikus Vaníliás joghurt

A joghurt évszázadok óta a természetes probiotikum egyik legismertebb formája. A vanília, mint ízesítő, nemcsak finom, hanem nyugtató, harmonikus ízével párosítja a tejtermék selymességét. A házi készítésű, natúr joghurt és a vanília kivonat találkozása egy kifinomult, mégis egyszerű desszertet hoz létre. Technikai tipp: a vanília íz kiemeléséhez válassz természetes kivonatot, ne mesterséges aromát. Ez a probiotikus édesség kiváló választás reggelire, tízóraira vagy akár könnyű vacsorára is – hűsítő, frissítő és tápláló élmény egyetlen kanálban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Élőflórás natúr joghurt
1 tk. Vanília kivonat
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag
0.5 tk. Citromhéj reszelve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb keverőtálba öntsd a natúr élőflórás joghurtot. Add hozzá a mézet és a vanília kivonatot, majd alaposan keverd el, hogy egységes állagot kapj.

    A vanília kivonatot mérés előtt jól rázd fel, hogy az ízanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    2

    Szórd bele a chia magot és keverd jól el a joghurtos alapban. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a magok megduzzadjanak és enyhén sűrítsék a krémet.

    Ha tovább hagyod állni, a chia még jobban zselésedik – tálalás előtt mindig keverd át újra.

    3

    Add hozzá a frissen reszelt citromhéjat. Finoman keverd bele, hogy kellemes citrusos aromát adjon a joghurtnak.

    Csak a sárga héjat reszeld – a fehér rész keserű lehet és elrontja az ízélményt.

    4

    Töltsd a joghurtot poharakba vagy tálkákba. A tetejét megszórhatod kevés extra chia maggal vagy citromhéjjal – de ne használj semmilyen levelet vagy díszítőelemet!

    A hűtés fokozza az ízek összeérését – érdemes 10-15 percre hűtőbe tenni tálalás előtt.

    5

    Azonnal fogyasztható vagy lezárva hűtőben tárolható 1 napig. Frissességét legjobban akkor őrzi meg, ha közvetlenül fogyasztás előtt kevered át újra.

    Tálaláskor használj átlátszó poharat a látványos rétegzett hatásért.