Egy nagyobb keverőtálba öntsd a natúr élőflórás joghurtot. Add hozzá a mézet és a vanília kivonatot, majd alaposan keverd el, hogy egységes állagot kapj.
A vanília kivonatot mérés előtt jól rázd fel, hogy az ízanyagok egyenletesen eloszoljanak.
Szórd bele a chia magot és keverd jól el a joghurtos alapban. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a magok megduzzadjanak és enyhén sűrítsék a krémet.
Ha tovább hagyod állni, a chia még jobban zselésedik – tálalás előtt mindig keverd át újra.
Add hozzá a frissen reszelt citromhéjat. Finoman keverd bele, hogy kellemes citrusos aromát adjon a joghurtnak.
Csak a sárga héjat reszeld – a fehér rész keserű lehet és elrontja az ízélményt.
Töltsd a joghurtot poharakba vagy tálkákba. A tetejét megszórhatod kevés extra chia maggal vagy citromhéjjal – de ne használj semmilyen levelet vagy díszítőelemet!
A hűtés fokozza az ízek összeérését – érdemes 10-15 percre hűtőbe tenni tálalás előtt.
Azonnal fogyasztható vagy lezárva hűtőben tárolható 1 napig. Frissességét legjobban akkor őrzi meg, ha közvetlenül fogyasztás előtt kevered át újra.
Tálaláskor használj átlátszó poharat a látványos rétegzett hatásért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.