A tojásokat verd fel egy tálban, add hozzá a tejfölt, az olajat, majd alaposan keverd össze.
A tojásokat mindig jól verd fel, hogy a tészta sima és légies legyen.
A búzalisztet, szódabikarbónát és sót szitáld össze, majd add hozzá a tojásos keverékhez.
A szódabikarbóna segít a tésztának szellősre puffadni, így a proja finom, könnyű lesz.
A tésztát keverd össze alaposan, majd add hozzá a reszelt sajtot és a tejet. Keverd addig, amíg a tészta sima és egynemű nem lesz.
A sajt hozzáadásával gazdagabb ízt kapsz, érdemes kemény sajtot használni, hogy jobban érvényesüljön az íze.
Egy tepsit kenj ki olajjal, majd öntsd bele a tésztát. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Ha biztosra akarsz menni, egy fogpiszkálóval szúrd meg a tésztát, hogy megnézd, átsült-e teljesen.
A megsült proját hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald tejföllel.
A tejföl krémessé teszi az ételt, és extra ízt ad neki. Ha szeretnéd, egy kevés friss fűszerrel is megszórhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.