Proja tejföllel tálalva, aranybarnára sült tészta és tejföl díszítéssel

Proja tejföllel

A proja egy hagyományos magyar étel, amely sós sütemény formájában készült, és számos variációban megtalálható a vidéki konyhákban. Az étel gyorsan elkészíthető, egyszerű alapanyagokból, és tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára. A tejföl hozzáadása nemcsak krémesít, hanem extra ízt is ad a süteménynek. A proja sütése során a tészta szépen megemelkedik, aranybarnára sül, és igazán ízletes falatokat kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Búzaliszt
200 g Tejfol
2 db Tojás
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Szódabikarbóna
100 g Sajt
200 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel egy tálban, add hozzá a tejfölt, az olajat, majd alaposan keverd össze.

    A tojásokat mindig jól verd fel, hogy a tészta sima és légies legyen.

    2

    A búzalisztet, szódabikarbónát és sót szitáld össze, majd add hozzá a tojásos keverékhez.

    A szódabikarbóna segít a tésztának szellősre puffadni, így a proja finom, könnyű lesz.

    3

    A tésztát keverd össze alaposan, majd add hozzá a reszelt sajtot és a tejet. Keverd addig, amíg a tészta sima és egynemű nem lesz.

    A sajt hozzáadásával gazdagabb ízt kapsz, érdemes kemény sajtot használni, hogy jobban érvényesüljön az íze.

    4

    Egy tepsit kenj ki olajjal, majd öntsd bele a tésztát. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára sül.

    Ha biztosra akarsz menni, egy fogpiszkálóval szúrd meg a tésztát, hogy megnézd, átsült-e teljesen.

    5

    A megsült proját hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald tejföllel.

    A tejföl krémessé teszi az ételt, és extra ízt ad neki. Ha szeretnéd, egy kevés friss fűszerrel is megszórhatod.