Puchero filipino, gazdag zöldségekkel, chorizóval, banánnal és káposztával tálalva

Puchero filipino (banánnal, chorizóval és káposztával)

A puchero filipino egy hagyományos filippínó étel, amely gazdag zöldségekkel, chorizóval, banánnal és káposztával készül. Eredetileg egy egyszerű, de ízletes családi ételként szolgálták fel a filippínó háztartásokban, és az évtizedek során a helyi éttermek egyik népszerű ételévé vált. A puchero elkészítése során az ízek összeérnek, és a fűszerek, valamint a friss hozzávalók gazdag ízvilágot alkotnak. A banán édes íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres chorizót és a friss káposztát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Chorizó kolbász
200 g Káposzta
300 g Főtt csirke
2 db Édes banán
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cső Kukorica
100 g Sárgarépa
2 db Paradicsom
0.5 tk. Bors
1 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chorizó kolbászt szeleteld fel, és egy nagy fazékban pirítsd meg az olívaolajon 5 percig, hogy kiszabaduljanak az ízek.

    Ne pirítsd túl a chorizót, mert a túlzottan megpirult kolbász keserű lehet.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, és add hozzá a chorizóhoz. Pirítsd 3 percig.

    A fokhagymát és hagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjenek meg és ne keseredjenek.

    3

    A sárgarépát, paradicsomot és az édes banánt is apróra vágd. Tedd őket a fazékba a többi hozzávalóval.

    A sárgarépát nagyobb darabokra is vághatod, hogy jobban megőrizze az állagát a főzés során.

    4

    A főtt csirkét is vágd kisebb darabokra, és tedd a fazékba.

    A főtt csirke könnyen szétmállik, ezért ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizze a szaftosságát.

    5

    Tedd hozzá a kukoricát, a káposztát és a fűszereket (só, bors) a fazékhoz, és önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat.

    Ha gyorsabb főzési időt szeretnél, nyugodtan vágd kisebb darabokra a kukoricát és káposztát.

    6

    Főzd a pucherót alacsony lángon 25-30 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul és az ízek összeérnek.

    Minél tovább főzöd, annál gazdagabb lesz a leves íze. Ne felejtsd el néha megkeverni.

    7

    Tálald melegen, és díszítsd friss korianderrel, ha szeretnéd.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízeit, de ha nem szereted, hagyd ki.