A csicseriborsót előző este áztasd be hideg vízbe, majd másnap szűrd le, és tedd félre.
Az áztatás segít a csicseriborsó gyorsabb főzésében és emészthetőbbé teszi.
A sárgarépát, fehérrépát, zellert és a hagymát hámozd meg, majd vágd őket kisebb darabokra.
A zöldségeket érdemes egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.
A fokhagymát hámozd meg, és vágd apróra. A paradicsomokat vágd fel apró kockákra.
A friss fokhagyma erősebb ízt ad az ételnek, de ha enyhébben szeretnéd, hagyhatod kevésbé apróra.
Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, és egy kis karamellizálódás is kellemes ízt ad neki.
Add hozzá a sárgarépát, fehérrépát, zellert és a paradicsomot, majd keverd össze. Öntsd fel vízzel, és forrald fel.
A víz mennyiségét igény szerint állíthatod, ha túl sűrűnek találod, pótold egy kis vízzel.
Amikor felforrt, tedd bele a csicseriborsót és a babérlevelet. Főzd 40-50 percig, amíg minden zöldség megpuhul.
A csicseriborsó puhasága ellenőrizhető, ha könnyen összenyomható.
Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald melegen. Friss kenyérrel vagy rizzsel fogyasztható.
A puchero ideális téli étel, így jól illik hozzá egy tápláló, meleg kenyér.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.