Puchero valenciano gyökérzöldségekkel és csicseriborsóval tálalva, friss zöldségekkel

Puchero valenciano (gyökérzöldségekkel és csicseriborsóval)

A Puchero valenciano a perui konyha egy hagyományos étke, amelyet gyakran készítenek a helyi piacokon. Az étel alapját a csicseriborsó, a gyökérzöldségek és az ínycsiklandó fűszerek adják, amelyeket lassan főznek össze, hogy az ízek összeérjenek. A perui vidéki élet hagyományait tükröző étel laktató és tápláló, ideális téli étkezésként. A Puchero valenciano a családok körében mindig népszerű étel, melyet friss kenyérrel vagy rizssel tálalnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó
2 db Sárgarépa
2 db Fehérrépa
1 szál Zeller
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1.5 l Víz
2 db Babérlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót előző este áztasd be hideg vízbe, majd másnap szűrd le, és tedd félre.

    Az áztatás segít a csicseriborsó gyorsabb főzésében és emészthetőbbé teszi.

    2

    A sárgarépát, fehérrépát, zellert és a hagymát hámozd meg, majd vágd őket kisebb darabokra.

    A zöldségeket érdemes egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    A fokhagymát hámozd meg, és vágd apróra. A paradicsomokat vágd fel apró kockákra.

    A friss fokhagyma erősebb ízt ad az ételnek, de ha enyhébben szeretnéd, hagyhatod kevésbé apróra.

    4

    Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, és egy kis karamellizálódás is kellemes ízt ad neki.

    5

    Add hozzá a sárgarépát, fehérrépát, zellert és a paradicsomot, majd keverd össze. Öntsd fel vízzel, és forrald fel.

    A víz mennyiségét igény szerint állíthatod, ha túl sűrűnek találod, pótold egy kis vízzel.

    6

    Amikor felforrt, tedd bele a csicseriborsót és a babérlevelet. Főzd 40-50 percig, amíg minden zöldség megpuhul.

    A csicseriborsó puhasága ellenőrizhető, ha könnyen összenyomható.

    7

    Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald melegen. Friss kenyérrel vagy rizzsel fogyasztható.

    A puchero ideális téli étel, így jól illik hozzá egy tápláló, meleg kenyér.