Pudingos naan tálalva

Pudingos naan

A naan kenyér az indiai konyha alapétele, amelyet világszerte szeretnek. A pudingos naan egy újragondolt édes verziója ennek a hagyományos ételnek. A selymes vaníliapuding és a frissen sült naan tökéletes kombinációt alkotnak. Ez a recept ideális választás lehet egy különleges reggelihez, délutáni desszertként vagy ünnepi alkalmakra is. Ha egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető édességet keresel, a pudingos naan tökéletes választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
150 ml Meleg víz
100 ml Joghurt
1 ek. Olaj
40 g Vaníliás pudingpor
400 ml Tej
2 ek. Kristálycukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pudingot: a pudingport keverd össze a kristálycukorral, majd lassan add hozzá a hideg tejet, és folyamatos keverés mellett főzd sűrűre. Tedd félre hűlni.

    A pudingot főzd takaréklángon, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon le és le ne égjen az alja.

    2

    Egy nagy tálban szitáld át a lisztet, add hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót, majd keverd össze.

    A liszt átszitálása lazábbá teszi a tésztát.

    3

    Fokozatosan add hozzá a meleg vizet és joghurtot, és kezd el dagasztani a tésztát. Addig gyúrd, amíg sima, rugalmas állagot nem kapsz. Ez kézzel körülbelül 8-10 percig tart.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású.

    4

    Egy kiolajozott tálba tedd a tésztát, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1-1,5 órát, amíg kétszeresére nő.

    A tésztát letakarva keleszd, hogy ne száradjon ki a teteje. Meleg helyen gyorsabban megkel.

    5

    A megkelt tésztát oszd 6-8 egyenlő részre. Formálj belőlük kis gömböket, majd nyújtsd ki őket vékony, ovális alakú korongokká.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon.

    6

    Egy forró serpenyőt kenj meg vékonyan olajjal, és süsd ki a naanokat egyenként. Mindkét oldalukat 2-3 percig süsd, amíg aranybarna színük lesz és kissé felpúposodnak.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd oda a tésztát. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    A kihűlt naanokat kend meg a vaníliás pudinggal a tetejükön. Melegen vagy hidegen is tálalhatod, desszertként vagy uzsonnára.

    A pudinggal csak a teljesen kihűlt naanokat kend meg, különben a puding megolvad.