Pulykafasírt édesburgonyával tálalva

Pulykafasírt édesburgonyával

A pulykafasírt az egyik legkedveltebb egészséges alternatíva a hagyományos fasírttal szemben. Az édesburgonyával párosítva nemcsak táplálóbb, de színpompás és ízletes fogás is, amely kiválóan illik családi vacsorákhoz. Ez a recept az egyszerűségre és a kiegyensúlyozott ízekre helyezi a hangsúlyt, miközben könnyedén elkészíthető akár egy hétköznapi este is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pulykadarálthús
600 g Édesburgonya
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
10 g Petrezselyem
30 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg az édesburgonyát, vágd kisebb darabokra, és főzd puhára enyhén sós vízben körülbelül 15 perc alatt.

    Az édesburgonya akkor van kész, ha egy villa könnyedén átszalad rajta.

    2

    Közben egy tálban keverd össze a pulykadarálthúst, az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot.

    A fasírtmasszát érdemes kézzel alaposan összedolgozni, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.

    3

    Formázz a masszából kisebb fasírtokat, ügyelve arra, hogy egyenletes méretűek legyenek, így egyformán sülnek majd.

    A formázáshoz nedvesítsd be a kezed, így nem fog ráragadni a massza.

    4

    Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd a fasírtokat oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha szükséges, több részletben süsd őket.

    Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak szépen a fasírtok, hanem inkább párolódnak.

    5

    Amíg a fasírtok sülnek, az édesburgonyát szűrd le, majd törd össze egy burgonyanyomóval. Adj hozzá egy kevés olívaolajat, sót és borsot, hogy krémesebb legyen.

    Ha nincs burgonyanyomód, egy villával is összetörheted, de figyelj, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.

    6

    Tálald a pulykafasírtokat az édesburgonya-pürével. Friss petrezselyemmel díszítheted a tálalást.

    A tálaláskor kínálhatsz mellé egy kis tejfölt vagy joghurtot is.