Hámozd meg az édesburgonyát, vágd kisebb darabokra, és főzd puhára enyhén sós vízben körülbelül 15 perc alatt.
Az édesburgonya akkor van kész, ha egy villa könnyedén átszalad rajta.
Közben egy tálban keverd össze a pulykadarálthúst, az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot.
A fasírtmasszát érdemes kézzel alaposan összedolgozni, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.
Formázz a masszából kisebb fasírtokat, ügyelve arra, hogy egyenletes méretűek legyenek, így egyformán sülnek majd.
A formázáshoz nedvesítsd be a kezed, így nem fog ráragadni a massza.
Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd a fasírtokat oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha szükséges, több részletben süsd őket.
Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak szépen a fasírtok, hanem inkább párolódnak.
Amíg a fasírtok sülnek, az édesburgonyát szűrd le, majd törd össze egy burgonyanyomóval. Adj hozzá egy kevés olívaolajat, sót és borsot, hogy krémesebb legyen.
Ha nincs burgonyanyomód, egy villával is összetörheted, de figyelj, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
Tálald a pulykafasírtokat az édesburgonya-pürével. Friss petrezselyemmel díszítheted a tálalást.
A tálaláskor kínálhatsz mellé egy kis tejfölt vagy joghurtot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.