Pulykafasírt párolt rizzsel, friss petrezselyemmel tálalva

Pulykafasírt párolt rizzsel

A pulykafasírt párolt rizzsel egy könnyű, mégis laktató fogás, amely ideális választás mindennapi ebédekre vagy vacsorákra. A pulykahús sovány, egészséges alternatívát kínál, míg a párolt rizs könnyed köretként egészíti ki az ételt. Ahogy a fasírtok sülnek, a konyhát betölti a fűszerek és a frissen sült hús illata, miközben a rizs finoman párolódik. A tökéletes pulykafasírt titka a megfelelő fűszerezés és az alapos átsütés, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon. Ez az étel könnyedén variálható friss zöldfűszerekkel, és akár egy kis joghurtos mártással is tálalható, hogy még izgalmasabbá váljon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált pulykahús
1 db Tojás
3 ek. Zsemlemorzsa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 ek. Napraforgóolaj
250 g Rizs
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált pulykahúst tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a tojást, zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A fasírt masszájába reszelhetsz egy kis nyers burgonyát is, hogy még szaftosabb legyen.

    2

    Sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd meg az aprított petrezselyemmel. Alaposan dolgozd össze a masszát, amíg homogén nem lesz.

    A masszát érdemes pihentetni a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    3

    Formázz a masszából közepes méretű fasírtgolyókat, majd forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben.

    A fasírtok formázásához nedvesítsd be a kezed, így nem fog ráragadni a massza.

    4

    Süsd a fasírtokat közepes lángon, oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára sülnek kívül, és belül átsülnek.

    A fasírtokat ne süsd túl nagy lángon, mert akkor kívül megégnek, belül pedig nyers maradnak.

    5

    Közben készítsd el a párolt rizst: forralj fel 500 ml vizet, majd add hozzá a rizst és egy csipet sót. Fedd le, és főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizst főzés előtt érdemes átmosni, hogy ne legyen annyira ragacsos.

    6

    Amikor a fasírtok megsültek, helyezd őket konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő helyett használhatsz rácsot is, így a fasírtok alja is ropogós marad.

    7

    Tálald a pulykafasírtot a friss párolt rizzsel, és díszítsd friss petrezselyemmel.

    Kínálhatsz mellé salátát vagy valamilyen mártást is.