Pulykamelles és zöldséges focaccia tálalva

Pulykamelles és zöldséges focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A pulykamell és zöldségek kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A friss zöldségek és a pulykamell sós íze tökéletesen illik a tésztához. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
200 g Pulykamell
200 g Zöldségek (pl. paprika, cukkini, paradicsom)
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos víz az ideális.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert az gátolja a kelést. Először a liszttel keverd össze.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen. A sütőt is bekapcsolhatod alacsony hőfokon, majd kikapcsolva ott kelesztheted.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    A tésztát óvatosan nyújtsd, hogy ne szakadjon el. Használj elegendő lisztet, hogy ne ragadjon le.

    5

    A pulykamellet szeleteld vékony csíkokra, a zöldségeket pedig vágd fel kisebb darabokra. A tésztára szórd a pulykát és a zöldségeket.

    A pulykamellet vékonyra szeleteld, hogy hamar átsüljön. A zöldségeket is vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    A tészta szélét hajtsd fel egy kicsit, majd óvatosan nyomkodd bele a pulykamellet és a zöldségeket. Kend meg a tetejét olívaolajjal.

    A tészta szélét azért hajtsd fel, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütőt előmelegítsd, hogy a tészta azonnal elkezdjen sülni. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A focacciát hagyd hűlni egy rácson, hogy ne ázzon el az alja.