Krémes puncs fagylalt tálalva

Puncs fagylalt

A puncs fagylalt egy igazi klasszikus, amely a rumos és vaníliás jegyekkel, valamint a kandírozott gyümölcsdarabokkal édes nosztalgiát ébreszt. A házi változat sokkal gazdagabb és krémesebb, hiszen valódi tejszínnel és tojássárgájával készül. Ez a fagylalt tökéletes választás egy forró nyári napon vagy egy ünnepi desszertként!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tej
250 ml Tejszín
120 g Kristálycukor
4 db Tojássárgája
5 ml Rum aroma
5 ml Vaníliakivonat
2 csepp Piros ételfesték
50 g Apróra vágott kandírozott gyümölcs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban közepes lángon melegítsd fel a tejet és a tejszínt, amíg gőzölögni kezd, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel, mert akkor a fagylalt nem lesz olyan krémes.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a tojássárgájákat és a cukrot, amíg világos és habos nem lesz.

    Ez a lépés fontos a krémesség szempontjából. Használj elektromos habverőt a legjobb eredmény eléréséhez.

    3

    Lassan öntsd hozzá a meleg tejes keveréket a tojásos cukorhoz, folyamatos keverés mellett, hogy ne csapódjon ki a tojás.

    Ez a legkritikusabb lépés! Ha túl gyorsan öntöd hozzá a tejet, a tojás kicsapódik, és a fagylalt rögös lesz. Öntsd lassan, vékony sugárban, miközben folyamatosan kevered.

    4

    Öntsd vissza az egészet a lábasba, és alacsony hőfokon főzd addig, amíg besűrűsödik (kb. 5-7 perc), de ne forrald fel!

    A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját, és ha ujjaddal végighúzod a kanálon, a vonal nem folyik össze. Használj hőmérőt, ideális a 82-85°C hőmérséklet.

    5

    Szűrd át a keveréket egy finom szitán, majd keverd hozzá a rum aromát, a vaníliakivonatot és az ételfestéket, hogy szép rózsaszín árnyalatot kapjon.

    A szűrés eltávolítja az esetleges kicsapódott tojásdarabokat, és simábbá teszi a fagylaltot. Az ételfesték mennyiségével óvatosan bánj, hogy ne legyen túl élénk a színe.

    6

    Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára, hogy jól lehűljön.

    A hűtés elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.

    7

    Öntsd a keveréket fagylaltgépbe, és keverd, amíg krémes állagú nem lesz (kb. 20-30 perc). Az utolsó néhány percben keverd bele a kandírozott gyümölcsöket.

    A fagylaltgép használati útmutatóját mindig tartsd be. A gyümölcsöket a végén add hozzá, hogy ne törjenek össze teljesen.

    8

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy fagyasztóba helyezhető edénybe, és 30 percenként keverd át egy villával vagy habverővel, hogy ne keletkezzenek jégkristályok. A kandírozott gyümölcsöket akkor keverd bele, amikor a fagylalt már kezd szilárdulni.

    A rendszeres keverés kulcsfontosságú a jégkristályok kialakulásának megakadályozásához. Legyél türelmes, és keverd át alaposan minden alkalommal.

    9

    Ha a fagylalt megfelelő állagú, tálald frissen, vagy tedd egy légmentesen zárható dobozba és fagyaszd további 2-3 órán át a tökéletes állag eléréséhez.

    A légmentesen zárható doboz megakadályozza a fagylalt kiszáradását és a jégkristályok kialakulását a tárolás során.