Puncsos macaron

Puncsos macaron

A puncsos macaron a francia macaron tésztát ötvözi a puncs szirup és a fehér csokoládé frissítő ízével. A puncs íze egyedi és különleges élményt ad a tradicionális macaron tésztával, tökéletes választás különleges alkalmakra és ünnepi desszertnek.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 ml Puncs szirup
100 g Fehér csokoládé
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérjét szobahőmérsékleten verd fel, így könnyebben keményedik.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A túlkeverés lapos macaronokat eredményez.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj sablont a korongokhoz, hogy egyforma méretűek legyenek.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés során alakul ki a macaronok jellegzetes "lába".

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda, hogy ne égjenek meg.

    7

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.

    8

    Add hozzá a puncs szirupot a csokoládékrémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.

    A puncs szirup helyett használhatsz más ízesítőket is, például vaníliát vagy citromhéjat.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés megkönnyíti a töltelékkel való munkát.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket habzsákból is rányomhatod a macaronokra, így egyenletesebb lesz.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít a macaronoknak megfelelően összeérni és puhábbá válni.