Puto csokival, frissen sült

Puto csokival

A puto egy hagyományos filippínó édesség, amelyet rizslisztből készítenek. Eredetileg a puto egy édes, puha gőzölt sütemény, de az idő múlásával sokféle változat alakult ki, beleértve a csokoládéval készült verziót is. A csokis puto egy egyszerű, de finom desszert, amelyet a család és a barátok számára is tökéletes választás. A selymes, lágy tészta és a csokoládé darabkák tökéletesen kiegészítik egymást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt
150 g Cukor
250 ml Tej
2 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 g Étcsokoládé
2 ek. Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a rizslisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a sót egy tálban.

    Győződj meg róla, hogy a száraz hozzávalókat jól összekevered, így nem lesznek csomók a tésztában.

    2

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

    A vajnak ne legyen túl forró, hogy ne főzze meg a tojásokat, mikor hozzáadod.

    3

    A tojásos keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl sokáig, hogy a tészta ne legyen túl kemény.

    4

    A csokoládét vágd apró darabokra, és keverd a tésztába.

    A csokoládé darabok ne legyenek túl aprók, hogy érezhetőek legyenek a falatokban.

    5

    A tésztát öntsd kis muffin formákba vagy egy lapos tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 20-25 percig.

    A puto akkor van kész, ha a teteje enyhén aranybarna, és egy fogpiszkálóval átszúrva tisztán jön ki.

    6

    Miután megsült, hagyd kihűlni, és tálald frissen.

    A puto akkor a legfinomabb, ha még melegen tálalod, így a csokoládé darabok is lágyak maradnak.