Puto kókusztejjel, frissen gőzölve, egy kis kókuszreszelékkel a tetején

Puto kókusztejjel

A puto egy klasszikus filippínó édesség, amelyet gyakran gőzölve készítenek. A tészta alapja a rizsliszt, és különleges textúrát kap a kókusztej hozzáadásával. Az édességet hagyományosan ünnepi alkalmakra készítik, de könnyedén elérheted bárki számára, hogy egy finom, könnyű desszertet kínálj. Az édesség különlegessége, hogy a tésztája puha és könnyű, miközben gazdag kókuszos ízt kap. Ez az étel a filippínó kultúrában fontos helyet foglal el, és ideális választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Rizsliszt
0.5 csésze Cukor
1 csésze Kókusztej
0.5 csésze Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliás cukor
0.5 tk.
2 db Tojás
2 ek. Kókuszreszelék (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a sót.

    A száraz hozzávalókat mindig jól keverd össze, hogy egyenletes legyen a tésztád.

    2

    A tojásokat üsd fel egy külön tálba, majd add hozzá a tejet és a kókusztejet, és keverd jól össze.

    A tojásokat először külön felverheted, így könnyebben eloszlik az összes összetevő a tésztában.

    3

    Add hozzá a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, és keverd simára a tésztát.

    A tésztát ne keverd túl sokáig, hogy megőrizze a levegősségét, de minden hozzávaló jól elvegyüljön.

    4

    Ha szeretnéd, szórd bele a kókuszreszeléket, és keverd el.

    A kókuszreszelék extra ízt és textúrát ad a putónak, de ha nem szereted, nyugodtan kihagyhatod.

    5

    Töltsd meg a puto formákat a tésztával, úgy, hogy ne töltsd meg teljesen, mert a tészta nőni fog sütés közben.

    Ha nincsenek speciális puto formáid, használhatsz muffinsütőt is.

    6

    Gőzöld a putókat 15-20 percig, amíg szépen megemelkednek és átsülnek.

    A gőzölés közben ne nyisd ki gyakran a fedőt, mert elveszítheted a gőzt, és nem emelkednek meg megfelelően.

    7

    Miután elkészültek, hagyd őket pár percig hűlni, majd tálald őket melegen.

    A puto kiválóan illik egy kis extra kókuszreszelékkel a tetején, vagy akár lekvárral is tálalhatod.