Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a sót.
A száraz hozzávalókat mindig jól keverd össze, hogy egyenletes legyen a tésztád.
A tojásokat üsd fel egy külön tálba, majd add hozzá a tejet és a kókusztejet, és keverd jól össze.
A tojásokat először külön felverheted, így könnyebben eloszlik az összes összetevő a tésztában.
Add hozzá a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, és keverd simára a tésztát.
A tésztát ne keverd túl sokáig, hogy megőrizze a levegősségét, de minden hozzávaló jól elvegyüljön.
Ha szeretnéd, szórd bele a kókuszreszeléket, és keverd el.
A kókuszreszelék extra ízt és textúrát ad a putónak, de ha nem szereted, nyugodtan kihagyhatod.
Töltsd meg a puto formákat a tésztával, úgy, hogy ne töltsd meg teljesen, mert a tészta nőni fog sütés közben.
Ha nincsenek speciális puto formáid, használhatsz muffinsütőt is.
Gőzöld a putókat 15-20 percig, amíg szépen megemelkednek és átsülnek.
A gőzölés közben ne nyisd ki gyakran a fedőt, mert elveszítheted a gőzt, és nem emelkednek meg megfelelően.
Miután elkészültek, hagyd őket pár percig hűlni, majd tálald őket melegen.
A puto kiválóan illik egy kis extra kókuszreszelékkel a tetején, vagy akár lekvárral is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.