Puto pandannal gőzölve, rizslisztből készült, zöld színű pandannal a tetején

Puto pandannal

A Puto pandannal egy tradicionális filippínó desszert, amely a rizsliszt alapú süteményeket ötvözi a pandan kivonat különleges ízével. A puto eredetileg egy édes, gőzölt édesség, amely gyakran szerepel a filippínó reggelik vagy uzsonnák asztalán. A pandannal készült változata még izgalmasabbá teszi ezt a klasszikus ételt. A pandan növény az ázsiai konyhákban használatos, és jellegzetes, zöld színt és friss, enyhén édes ízt ad a süteményeknek. A Puto pandannal tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél kipróbálni, és ideális desszert a családi összejöveteleken vagy ünnepi alkalmakon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Rizsliszt
150 g Cukor
200 ml Kókusztej
2 db Tojás
1 ek. Pandan kivonat
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts elő minden hozzávalót. A tojásokat üsd fel egy tálba, a kókusztejet és a vizet egy másik tálba mérd ki.

    A tojások szobahőmérsékleten könnyebben keverednek, így érdemes előtte kivenni őket a hűtőből.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Ezután add hozzá a tojásokat, a kókusztejet, a vizet és a pandan kivonatot.

    A pandan kivonat mély zöld színt és édes, friss ízt ad a süteménynek, így érdemes odafigyelni, hogy ne túl sokat tegyél belőle.

    3

    Alaposan keverd össze a tésztát, amíg sima és egynemű nem lesz.

    Ha túl sűrűnek tűnik a tészta, egy kis vízzel hígíthatod, hogy a piskóta könnyebb legyen.

    4

    A tésztát öntsd egy gőzöléshez alkalmas formába. Az edényt fóliával takard le, hogy ne csapódjon le víz a tésztára.

    A gőzölés során fontos, hogy ne legyen túl sok víz, mert az a tésztát eláztathatja. Az ideális vízmennyiség, ha a víz ne érje el a tészta tetejét.

    5

    Gőzöld a tésztát 30-40 percig, amíg megszilárdul. A kész putot tűpróbával ellenőrizheted: ha a tű szárazon jön ki, akkor kész van.

    A gőzölésnél ügyelj arra, hogy az edényt ne vedd le túl gyakran, hogy a gőz ne szökjön el.

    6

    Miután készre gőzölődött, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald a puha, illatos putót pandannal a tetején.

    A puto egy friss, szellős desszert, amely jól illik kókuszreszelékkel vagy friss gyümölcsökkel is.