Készíts elő minden hozzávalót. A tojásokat üsd fel egy tálba, a kókusztejet és a vizet egy másik tálba mérd ki.
A tojások szobahőmérsékleten könnyebben keverednek, így érdemes előtte kivenni őket a hűtőből.
Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Ezután add hozzá a tojásokat, a kókusztejet, a vizet és a pandan kivonatot.
A pandan kivonat mély zöld színt és édes, friss ízt ad a süteménynek, így érdemes odafigyelni, hogy ne túl sokat tegyél belőle.
Alaposan keverd össze a tésztát, amíg sima és egynemű nem lesz.
Ha túl sűrűnek tűnik a tészta, egy kis vízzel hígíthatod, hogy a piskóta könnyebb legyen.
A tésztát öntsd egy gőzöléshez alkalmas formába. Az edényt fóliával takard le, hogy ne csapódjon le víz a tésztára.
A gőzölés során fontos, hogy ne legyen túl sok víz, mert az a tésztát eláztathatja. Az ideális vízmennyiség, ha a víz ne érje el a tészta tetejét.
Gőzöld a tésztát 30-40 percig, amíg megszilárdul. A kész putot tűpróbával ellenőrizheted: ha a tű szárazon jön ki, akkor kész van.
A gőzölésnél ügyelj arra, hogy az edényt ne vedd le túl gyakran, hogy a gőz ne szökjön el.
Miután készre gőzölődött, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald a puha, illatos putót pandannal a tetején.
A puto egy friss, szellős desszert, amely jól illik kókuszreszelékkel vagy friss gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.