Puto rózsaszínű frissen tálalva

Puto rózsaszínű

A Puto egy hagyományos filipino édesség, amely rizslisztből készül, és gyakran gőzölve sütik. A rózsaszínű változat egy színes, vidám desszert, amely tökéletes választás lehet bármilyen ünnepi alkalomra. Az étel egyszerűen elkészíthető, és a kókuszreszelék gazdag textúrát ad, míg a rózsaszín szín és az ételfesték frissességet kölcsönöz neki. A puto a filipino konyha egyik legnépszerűbb és legkedveltebb édessége, amely minden falatban egy igazi élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
150 ml Tej
50 g Kókuszreszelék
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 db Tojás
2 csepp Rózsaszín ételfesték
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a sót.

    A száraz hozzávalókat először alaposan keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    2

    A tojást verd fel, majd öntsd hozzá a tejhez, és add hozzá a száraz hozzávalókhoz.

    A tojást és tejet előre keverd össze, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

    3

    Add hozzá a kókuszreszeléket és a rózsaszín ételfestéket, és jól keverd el.

    Az ételfestéket apránként add hozzá, hogy a kívánt színt elérd.

    4

    A kész tésztát töltsd fel egy gőzölőedénybe helyezett szilikon formákba vagy muffin formákba, majd tedd a gőzölőbe.

    Ne töltsd túl a formákat, mivel a tészta a gőzölés során megemelkedik.

    5

    Gőzöld a putót 20-25 percig, amíg teljesen meg nem szilárdul.

    A putónak puhanak kell lennie, de ne legyen túl nedves.

    6

    Hagyd kicsit hűlni, majd tálald frissen.

    A puto frissen a legfinomabb, de másnap is élvezhető.