Puto rózsaszínƱ frissen tålalva

Puto rózsaszínƱ

A Puto egy hagyomĂĄnyos filipino Ă©dessĂ©g, amely rizslisztbƑl kĂ©szĂŒl, Ă©s gyakran gƑzölve sĂŒtik. A rĂłzsaszĂ­nƱ vĂĄltozat egy szĂ­nes, vidĂĄm desszert, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet bĂĄrmilyen ĂŒnnepi alkalomra. Az Ă©tel egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s a kĂłkuszreszelĂ©k gazdag textĂșrĂĄt ad, mĂ­g a rĂłzsaszĂ­n szĂ­n Ă©s az Ă©telfestĂ©k frissessĂ©get kölcsönöz neki. A puto a filipino konyha egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©s legkedveltebb Ă©dessĂ©ge, amely minden falatban egy igazi Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g Rizsliszt
⭕ 100 g Cukor
⭕ 150 ml Tej
⭕ 50 g KĂłkuszreszelĂ©k
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 db Tojás
⭕ 2 csepp RĂłzsaszĂ­n Ă©telfestĂ©k
⭕ 1 tk. Vaníliás cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tĂĄlban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sĂŒtƑport, vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a sĂłt.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat elƑször alaposan keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    2

    A tojåst verd fel, majd öntsd hozzå a tejhez, és add hozzå a szåraz hozzåvalókhoz.

    A tojĂĄst Ă©s tejet elƑre keverd össze, hogy ne legyenek csomĂłk a tĂ©sztĂĄban.

    3

    Add hozzå a kókuszreszeléket és a rózsaszín ételfestéket, és jól keverd el.

    Az ételfestéket aprånként add hozzå, hogy a kívånt színt elérd.

    4

    A kĂ©sz tĂ©sztĂĄt töltsd fel egy gƑzölƑedĂ©nybe helyezett szilikon formĂĄkba vagy muffin formĂĄkba, majd tedd a gƑzölƑbe.

    Ne töltsd tĂșl a formĂĄkat, mivel a tĂ©szta a gƑzölĂ©s sorĂĄn megemelkedik.

    5

    GƑzöld a putĂłt 20-25 percig, amĂ­g teljesen meg nem szilĂĄrdul.

    A putĂłnak puhanak kell lennie, de ne legyen tĂșl nedves.

    6

    Hagyd kicsit hƱlni, majd tålald frissen.

    A puto frissen a legfinomabb, de mĂĄsnap is Ă©lvezhetƑ.