Pyttipanna tükörtojással, sült krumplival és petrezselyemmel

Pyttipanna tükörtojással

A pyttipanna egy híres svéd étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy vacsorára. A sült krumpli, hús és tojás kombinációja tápláló és ínycsiklandó ételt alkot. Az étel egyedülálló ízét a fokozottan fűszerezett húsok és a friss petrezselyem adják, míg a tükörtojás gazdag textúrát biztosít a tányéron. A pyttipanna egy igazi klasszikus a svéd konyhában, és egy könnyen elkészíthető, de ínycsiklandó ételt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Krumpli
1 db Hagyma
200 g Sült hús (pl. kolbász vagy szalonna)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 ág Friss petrezselyem
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, majd vágd fel apró kockákra.

    A krumplikat egyenletesen vágd, hogy egyformán süljenek meg.

    2

    A hagymát apróra vágd, és a húsokat (pl. kolbászt vagy szalonnát) is vágd fel kis darabokra.

    A hús lehet füstölt is, hogy extra ízt adjon a pyttipannának.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, majd tedd bele a krumplikockákat, és pirítsd őket közepes lángon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A krumplit ne keverd túl gyakran, hogy szép kéreg alakuljon ki rajta.

    4

    Amikor a krumpli majdnem kész, add hozzá a hagymát és a felkockázott sült húst, és pirítsd még 3-5 percig, amíg minden jól összeforr.

    A húsokat előre megsütve is használhatod, hogy gyorsabban elkészüljön az étel.

    5

    Fűszerezd sóval és friss borssal, és tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss íze remekül illik a pyttipanna gazdag ízéhez.

    6

    Közben készítsd el a tükörtojásokat. Egy serpenyőben, egy kevés olajjal süsd meg a tojásokat, ügyelve arra, hogy a sárgája ne törjön el.

    A tükörtojásokat tálald a pyttipanna tetején, hogy az étel még gazdagabb legyen.

    7

    A kész pyttipannát tálald a tükörtojással a tetején. Az ételt fogyaszd melegen.

    Ez az étel reggelire vagy vacsorára is tökéletes választás.