Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, búzadarát, cukrot, élesztőt, sütőport és a sót.
A búzadarától lesz a tészta kicsit rusztikusabb és ropogósabb.
Öntsd hozzá a langyos vizet és a tejet, majd keverd simára egy habverővel vagy botmixerrel, hogy csomómentes tésztát kapj.
A langyos folyadék segít az élesztőnek aktiválódni. A botmixerrel még simább tésztát érhetsz el.
Fedd le a tálat egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30-40 percig, amíg a tészta buborékossá válik.
A pihentetés alatt a tészta megkel és könnyebb lesz vele dolgozni. Meleg helyen gyorsabban kel meg.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és ne kenj bele olajat vagy vajat.
Fontos, hogy a serpenyő tapadásmentes legyen, különben a palacsinták leragadnak.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és hagyd magától szétterülni. Ne fordítsd meg! A Qatayef-et csak az egyik oldalán kell sütni, amíg a felszíne buborékossá válik és megszilárdul.
Akkor jó, ha a tetején apró buborékok jelennek meg és a tészta megszilárdul.
Amikor az alja aranybarna és a teteje már nem nyers, vedd ki a serpenyőből, és tedd egy tányérra.
Ha túl gyorsan barnul az alja, vedd lejjebb a lángot.
Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és ügyelj rá, hogy ne halmozd egymásra a palacsintákat, amíg kihűlnek.
A palacsintákat terítsd ki egy nagyobb felületre, hogy gyorsabban hűljenek és ne ragadjanak össze.
Töltsd meg a Qatayef-et dióval, pisztáciával vagy ricottával, majd hajtsd félbe, és nyomd össze a széleit.
A töltelék lehet édes vagy sós is, ízlés szerint. A széleket alaposan nyomd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
Tálalás előtt locsold meg mézzel vagy cukorsziruppal, és szórd meg aprított pisztáciával.
A cukorszirupot készítheted vízből, cukorból és egy kevés citromléből.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.