Queijadinha com suco de laranja, kókuszos és finom édesség

Queijadinha com suco de laranja

A Queijadinha egy hagyományos brazil édesség, amely kókuszreszelékből és tojásból készül. Eredetileg a brazil vidéken jelent meg, és azóta is népszerű választás a helyi háztartásokban. A narancslé hozzáadásával a sütemény egy friss, citrusos ízt kap, amely kiemeli a kókusz édes gazdagságát. Az egyszerű alapanyagok és gyors elkészítési idő miatt a Queijadinha ideális desszert a mindennapokra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
100 ml Tej
3 db Tojás
100 ml Narancslé
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Egy muffin formát kenjünk ki vajjal vagy béleljük ki papírral.

    Ha nem muffin formát használsz, egy kisebb piteformát is tökéletesen alkalmazhatsz.

    2

    A tojásokat verjük fel egy tálban, majd adjuk hozzá a cukrot, a kókuszreszeléket, a sót és a sütőport. Keverjük össze.

    A tojásokat érdemes nem túl habosra verni, csak elegendő legyen, hogy az összes hozzávaló jól elkeveredjen.

    3

    A vajat olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a tejhez és a narancsléhez. Ezután öntsük a keverékhez, és jól keverjük össze.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadjuk a keverékhez, hogy ne változtassa meg a tojás állagát.

    4

    A kész masszát öntsük a muffin formákba, majd süssük a tésztát 25-30 percig, amíg aranybarnára sül és egy tűt beleszúrván már tisztán kijön.

    A sütési idő formától függően változhat, ezért figyeljünk arra, hogy a tészta széle megpiruljon, de ne égjen meg.

    5

    Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni a formában, majd tálaljuk melegen.

    A queijadinha még finomabb, ha langyosan tálaljuk, mert így megőrzi lágy, nedves textúráját.