Quesadilla babbal, sajttal és zöldségekkel tálalva

Quesadilla babbal

A quesadilla egy hagyományos mexikói étel, amelyet általában sajt, hús, zöldségek és fűszerek töltenek meg. A babos változat könnyű és ínycsiklandó alternatívát kínál vegetáriánus étkezéshez, miközben a friss zöldségek és a sajt kombinációja gazdag ízélményt ad. Ez a recept egy gyors és ízletes vacsora, amely könnyen elkészíthető, és mindenki számára ínycsiklandó lesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
200 g Fekete bab
150 g Reszelt sajt
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg és apróra vágd fel. A paprikát is vágd fel kis kockákra.

    A paprika finomabb ízt ad a quesadillának, ha színes paprikát használsz, így a végeredmény szebb és ínycsiklandóbb lesz.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát. Párold őket 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Párolás közben ne hagyd, hogy a zöldségek túl barnuljanak, mert a keserű íz elronthatja a quesadilla ízét.

    3

    A fekete babot öblítsd le, majd tedd a serpenyőbe a párolt zöldségekkel együtt. Fűszerezd sóval, borssal és oregánóval. Párold 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl száraznak tűnik a keverék, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy megpuhuljanak a babok.

    4

    A tortilla lapokat egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg mindkét oldalán 1-2 percig, hogy enyhén ropogósak legyenek.

    A tortilla lapokat akkor vedd ki, amikor a szélük enyhén megbarnul, így a quesadilla belseje is könnyen megolvad majd.

    5

    A meleg tortilla lap egyik oldalára tedd a babos-zöldséges keveréket, majd szórd meg reszelt sajttal. Hajtsd félbe a tortillát, és tedd vissza a serpenyőbe, hogy mindkét oldalán megpiruljon és a sajt megolvadjon.

    Ha szeretnéd, a quesadillát ketté is vághatod, hogy könnyebben tálalható legyen.

    6

    Amikor a quesadilla mindkét oldala ropogós és aranybarna, vedd le a serpenyőből és szeleteld fel. Tálald melegen, ízlés szerint egy kis tejföllel vagy guacamoléval.

    A tejföl és a guacamole frissítő ízt ad a quesadillának, és tökéletesen kiegészíti az ízeket.