Quesadilla marhahússal, reszelt sajttal és friss paprikával tálalva

Quesadilla marhahússal

A quesadilla egy klasszikus mexikói étel, mely az egyszerű, mégis ínycsiklandó kombinációk híveit vonzza. A marhahúsos quesadilla a mexikói konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb változata, amit szinte minden háztartásban készítenek. Az étel titka a frissen sült tortilla és a benne lévő olvadó sajt, melyet a fűszeres marhahús tesz még különlegesebbé. Ez a gyors étel tökéletes választás, ha valami gyorsan és finoman készíthető ételre van szükséged. Az étel egyaránt remek választás családi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
4 db Tortilla lap
100 g Cheddar sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát. Pirítsd őket pár percig, amíg illatosak lesznek.

    Használj közepes hőmérsékletet, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    2

    Tedd a marhahúst a serpenyőbe, és süsd meg, amíg barna színt kap. Fűszerezd sóval, borssal és oregánóval. Keverd össze alaposan, hogy a fűszerek jól eloszoljanak.

    Ne keverd túl gyakran a húst, hagyd, hogy egy kicsit megpiruljon, hogy extra íz keletkezzen.

    3

    Amíg a hús sül, vágd fel a paprikát vékony csíkokra. Amikor a hús kész, vedd le a serpenyőt a tűzről, és tartsd melegen.

    A paprikát frissen is használhatod, de ha előre megpárolod, még édesebb ízt kap.

    4

    Tegyél egy tortilla lapot egy serpenyőbe, majd szórj rá egy réteg reszelt cheddar sajtot. Erre helyezd a sült marhahúst, majd szórj rá egy kis paprikát.

    A sajt olvadása fontos, hogy jól összetartja a quesadillát. Ha gyorsabban akarod, fedőt is használhatsz.

    5

    Tedd rá a másik tortilla lapot, és pirítsd meg a quesadillát mindkét oldalán, amíg aranybarnára sül, és a sajt teljesen megolvad.

    Ne használd túl magas hőfokon, hogy a tortilla ne égjen meg, miközben a sajt megolvad.

    6

    Miután mindkét oldalát megsütötted, vedd le a serpenyőből, és szeleteld fel háromszögekre. Tálald forrón.

    A quesadillát friss salátával, joghurttal vagy guacamoleval tálalhatod a legjobban!