Quesadilla pancake sajttal és csirkével tálalva

Quesadilla pancake

A Quesadilla pancake a mexikói quesadilla és a palacsinta fúziója, amely a sajtos, fűszeres ízeket egyesíti egy puha, mégis roppanós palacsintában. A hagyományos quesadilla egy tortilla alapú étel, amelyet sajttal és egyéb töltelékekkel sütnek össze, majd háromszögekre vágva tálalnak. Ebben a változatban a quesadilla alapját palacsinta képezi, amely tökéletesen magába olvasztja a cheddar és mozzarella sajtokat. A fűszeres csirkehús és a jalapeño extra ízt ad, míg a tejföl és salsa szósz frissességet biztosít. Egy tökéletes gyorsétel, amely reggelire, ebédre vagy vacsorára is kiváló választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
20 ml Olaj (sütéshez)
100 g Reszelt cheddar sajt
50 g Mozzarella sajt
1 db Jalapeño paprika (aprítva, opcionális)
150 g Pirított csirkemell (felkockázva, opcionális)
1 db Paradicsom (apróra vágva)
2 db Újhagyma (szeletelve)
10 g Koriander (tálaláshoz)
50 g Tejföl (tálaláshoz)
50 g Salsa szósz (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, majd keverd simára.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinták könnyűek és levegősek legyenek.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd csomómentesre a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a palacsinta.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, mielőtt beleteszed a tésztát, de ne legyen túl forró, mert akkor megég a palacsinta.

    5

    Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarnára sül.

    Ne kapkodd el a sütést! Ha túl hamar fordítod meg, a palacsinta széteshet. Várd meg, amíg buborékok jelennek meg a tetején, és az alja aranybarna lesz.

    6

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal és mozzarellával, majd adj hozzá apróra vágott paradicsomot, újhagymát és opcionálisan jalapeñót vagy csirkét.

    A feltéteket ízlés szerint variálhatod. Használhatsz kukoricát, paprikát, gombát, vagy bármilyen más zöldséget.

    7

    Helyezz rá egy másik palacsintát, és óvatosan nyomd le, majd süsd további 2 percig, amíg a sajt megolvad és a palacsinta ropogós lesz.

    A felső palacsintát is kenheted meg egy kevés olajjal, hogy szebb színe legyen.

    8

    Fordítsd meg óvatosan, és süsd még 1-2 percig, hogy mindkét oldala egyenletesen aranybarna legyen.

    Egy széles lapáttal óvatosan fordítsd meg, hogy ne essen szét a palacsinta.

    9

    Vedd ki a serpenyőből, és szeleteld háromszögekre, majd tálald friss korianderrel, tejföllel és salsa szósszal.

    Guacamole-val is nagyon finom.