Quesadilla sajttal, frissen pirítva, korianderrel díszítve

Quesadilla sajttal

A quesadilla egy klasszikus mexikói étel, amely könnyedén elkészíthető. Eredetileg egyszerű, sós töltelékekkel, például sajttal vagy hússal tálalják, de a mai változatai számos különféle hozzávalót tartalmaznak. A sajtos quesadilla az egyik legnépszerűbb változat, amely a gyorsan olvadó sajt és a ropogós tortilla tökéletes kombinációja. A quesadillát gyakran tálalják salsa vagy guacamole kíséretében, de a friss korianderrel való díszítés igazán kiemeli az ételt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortillapecsenye
200 g Reszelt sajt (pl. cheddar, mozzarella)
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander
1 tk. Fűszerpaprika
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés olívaolajat.

    A serpenyő ne legyen túl forró, mert a tortilla megéghet, mielőtt a sajt megolvad.

    2

    Helyezz egy tortillát a serpenyőbe, és szórd meg egyenletesen reszelt sajttal.

    Ha a sajt keverékét használod (pl. mozzarella és cheddar), a quesadilla még ínycsiklandóbb lesz.

    3

    Fedd le a tortillát egy másik tortillával, és pirítsd mindkét oldalát 2-3 percig, amíg a sajt megolvad és a tortilla enyhén megpirul.

    A quesadillát fordítsd meg gondosan, hogy a sajt ne folyjön ki.

    4

    Miután mindkét oldal ropogós és aranybarna, vedd le a serpenyőből, és hagyd pihenni egy pillanatra, mielőtt szeleteled.

    A quesadillát még melegen tálald, hogy a sajt igazán lágy maradjon.

    5

    Tálald friss korianderrel díszítve és ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.

    A koriander friss íze nagyszerűen kiemeli a quesadilla gazdag sajtos ízét.