A tököt hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és tedd egy nagy lábasba.
A tök könnyen vágódtik, ha először keresztben vágod fel, majd szeletekre darabolod. A nagyobb darabok könnyebben puhulnak meg főzés közben.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, és egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Párold 2-3 percig, amíg az illatok kibontakoznak és a hagyma üveges lesz.
A fokhagyma gyorsan megéghet, így figyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.
Add a párolt hagymát és fokhagymát a tökhöz, majd öntsd hozzá a vizet. Főzd közepes lángon, amíg a tök teljesen megpuhul, körülbelül 15-20 percig.
A víz helyett akár zöldségalaplevet is használhatsz, hogy gazdagabb ízt kapjon a leves.
Miután a tök megpuhult, add hozzá a kókusztejet és a sót. Keverd össze, majd főzd további 5 percig.
A kókusztej krémessé teszi a levest, miközben enyhén édes ízt ad hozzá. A só mennyiségét ízlés szerint módosíthatod.
A levest egy botmixerrel pürésítsd, hogy sima, krémes állagot kapj.
Ha nincs botmixered, akkor egy sima turmixgéppel is pürésítheted a levest. Ügyelj arra, hogy ne legyenek darabos részek.
Tálald a quibebét friss korianderrel díszítve, hogy frissességet és extra ízt adj hozzá.
A koriander mellett egy kis lime-lé is finomíthatja a levest, ha szereted az extra friss ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.