Quiche au Poulet tálalva

Quiche au Poulet (grillezett csirkés, sajtos, fokhagymás)

A Quiche au Poulet a francia konyha egyik klasszikus ételévé vált, amelyben a grillezett csirkehús és a fokhagyma ízét gazdagítja a sajt krémes állaga. Az étel egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó, és nagyszerű választás reggelire vagy vacsorára. A csirkehús és a fokhagyma kombinációja egy olyan ételt eredményez, amely tökéletesen illik egy könnyed étkezéshez. A Quiche au Poulet különleges ízvilágot kínál, miközben a francia quiche hagyományos, gazdag alapjait megőrzi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Élesztő nélküli pite tészta
200 g Grillezett csirkehús
150 g Sajt (Gruyère vagy Cheddar)
2 gerezd Fokhagyma
3 db Tojás
200 ml Tejszín
100 ml Tej
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a tésztát, ha házi változatot használsz. Nyújtsd ki a tésztát, majd helyezd egy piteformába. Ha kész a tészta, tedd be a hűtőbe 10-15 percre, hogy a tészta ne szakadjon meg sütés közben.

    A tészta hűtése segít megakadályozni, hogy a sütés során zsugorodjon. Ha nincs időd házi tésztát készíteni, használhatsz bolti, előre nyújtott tésztát is.

    2

    A grillezett csirkehúst vágd kisebb darabokra, a fokhagymát pedig finomra aprítsd.

    A csirkét késsel és villával is apríthatod, de ha sietsz, akár ollóval is felvághatod kisebb darabokra. A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, ha nem szeretnéd aprítani.

    3

    A tojásokat üsd fel egy tálba, add hozzá a tejszínt és a tejet. Sózd, borsozd, majd keverd jól össze.

    A tojásokat alaposan keverd el a tejszínnel és a tejjel, hogy a quiche szép, egyenletes állagú legyen. Egy kevés szerecsendiót is adhatsz hozzá a még finomabb íz érdekében.

    4

    A reszelt sajtot keverd a tojásos keverékhez, majd add hozzá a felaprított csirkehúst és fokhagymát.

    Válassz olyan sajtot, ami jól olvad, például Gruyère-t vagy Emmentálit. A hozzávalókat óvatosan keverd össze, hogy a tészta ne sérüljön meg, amikor ráöntöd a tölteléket.

    5

    A kész keveréket öntsd a tésztára, majd egyenletesen oszlasd el. Tedd be előmelegített sütőbe 180°C-ra és süsd körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára sül.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A quiche akkor van kész, ha a közepe már nem folyós.

    6

    A quiche-t hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A quiche könnyebben szeletelhető, ha hagyod kicsit hűlni. Melegen és hidegen is finom.