Quinoa taco tálalva

Quinoa Taco

A quinoa az egyik legnépszerűbb szuperélelmiszer, amely gazdag fehérjében és rostban. A mexikói taco hagyományosan húsos töltelékkel készül, de ez a quinoa alapú változat tökéletes növényi alternatíva. A fűszeres quinoa remekül harmonizál a friss zöldségekkel és a lime-mal, így könnyed, tápláló ételt kapunk. Ideális választás gyors vacsorára vagy baráti összejövetelekre, hiszen egyszerű elkészíteni és rendkívül ízletes. Ha szeretnéd feldobni, adj hozzá házi guacamolét vagy csípős salsa szószt!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Quinoa
400 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
6 db Tortilla lap
150 g Lilakáposzta
2 db Paradicsom
1 db Avokádó
10 g Koriander
100 g Vegán joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Öblítsd le a quinoát folyó víz alatt, hogy eltávolítsd a keserű ízt adó természetes réteget.

    A quinoa alapos öblítése kulcsfontosságú a keserű íz eltávolításához. Használj finom szövésű szűrőt, hogy ne szökjön meg a quinoa.

    2

    Egy lábosban forrald fel a vizet, majd add hozzá a quinoát. Főzd közepes lángon kb. 15 percig, amíg a quinoa megpuhul és a víz teljesen felszívódik.

    A quinoa főzésekor használd a quinoa és a víz arányát 1:2-höz. Fedő alatt főzd, hogy a gőzben párolódjon, és ne égjen le.

    3

    Közben egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd üvegesre 2-3 perc alatt.

    Ne pirítsd túl a vöröshagymát, mert megkeseredhet. Üvegesre pirítva édesebb és kellemesebb ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pirítsd további 30 másodpercig, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég és keserűvé válik.

    5

    Keverd bele a paradicsompürét, az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot. Főzd 1 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek rövid ideig történő pirítása segít kihozni az aromájukat, így az étel íze gazdagabb lesz.

    6

    Add hozzá a főtt quinoát a serpenyőhöz, majd keverd jól össze a fűszeres alappal. Pirítsd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A quinoa alapos összekeverése a fűszeres alappal biztosítja, hogy mindenhol egyenletesen oszoljanak el az ízek.

    7

    Szeleteld vékonyra a lilakáposztát, vágd apróra a paradicsomot és az avokádót. A koriandert is aprítsd fel.

    A zöldségek frissessége fontos a taco ízének szempontjából. Használj érett, de nem túlérett avokádót.

    8

    Melegítsd fel a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy rugalmasabbak és ízletesebbek legyenek.

    A tortilla lapokat ne melegítsd túl, mert kiszáradhatnak és törékennyé válhatnak. Csak annyira melegítsd, hogy rugalmasak legyenek.

    9

    Töltsd meg a tortilla lapokat a fűszeres quinoával, majd halmozd rá a friss zöldségeket. Locsold meg vegán joghurttal, és szórd meg korianderrel a friss ízért.

    Ne töltsd túl a tortilla lapokat, mert nehéz lesz összehajtani és enni. A vegán joghurt helyett használhatsz lime-ot is a frissességért.

    10

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, növényi alapú quinoa tacót!

    Kínálj mellé különböző szószokat, például csípős szószt, lime-ot vagy tejfölt, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően fűszerezhesse.