Raffaello cupcake tálalva

Raffaello Cupcake

A Raffaello édesség világszerte ismert a finom kókuszos és mandulás ízéről, amely most egy cupcake változatban is élvezhető. A kókusz és a fehér csokoládé tökéletes harmóniát alkot, míg a mandula egy kis ropogós textúrát ad a desszertnek. Ez a cupcake tökéletes választás ünnepi alkalmakra, születésnapokra vagy egyszerűen csak egy kényeztető desszertként. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg egy kevés fehér csokoládé reszelékkel vagy pirított kókuszpehellyel megszórni a tetejét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Kókusztej
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
50 g Kókuszreszelék
100 g Fehér csokoládé
200 ml Tejszín
100 g Porcukor
150 g Krém sajt
12 db Mandula (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő végeredményhez.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes állagot.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű a könnyebb habosítás érdekében.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat egyesével keverd hozzá, hogy a massza ne csapódjon ki.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a kókusztejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, hogy a tészta sima és egyenletes legyen.

    6

    Apróra vágd a fehér csokoládét, és óvatosan keverd a tésztába, hogy minden muffinban egyenletesen eloszoljon.

    A csokoládét ne keverd túl a tésztába, mert elolvadhat.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    A muffinokat ne töltsd túl, mert kifolyhatnak sütés közben. Ha a hústű tisztán jön ki, a muffinok megsültek.

    8

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a kókuszos krémet: egy tálban verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd bele a porcukrot és a krémsajtot, hogy selymes, lágy állagot kapj.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A krémsajtot óvatosan keverd hozzá, hogy a krém ne essen össze.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a kókuszos krémmel, megszórva kókuszreszelékkel, és tegyél egy-egy szem mandulát a tetejükre.

    A muffinokat teljesen hagyd kihűlni, mielőtt díszítenéd őket, különben a krém megolvad.