A mandulát aprítsd durvára, hogy ropogós textúrát adjon a fagylaltnak.
A mandulát ne aprítsd túl finomra, mert elveszti a ropogós textúráját.
Egy közepes tálban keverd össze a tejszínt, a sűrített tejet, a vanília kivonatot és a kókuszreszeléket, amíg homogén állagú lesz.
A tejszínt érdemes előzőleg felverni, hogy a fagylalt könnyebb és habosabb legyen.
Szórd bele az aprított mandulát és 80%-át a reszelt fehér csokoládénak, majd óvatosan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon a fagylaltalapban.
A fehér csokoládé egy részét hagyd meg a díszítéshez, hogy még mutatósabb legyen a jégkrém.
Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és helyezd be a pálcikákat. Fagyaszd legalább 4-5 órán keresztül.
Ha nincs jégkrémformád, használhatsz papírpoharakat is. A pálcikákat akkor tedd bele, amikor a fagylalt már kezd megfagyni, hogy ne süllyedjenek le az aljára.
Olvaszd fel a fehér csokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy folyékonyabb állagú legyen.
A kókuszolaj segít abban, hogy a csokoládé könnyebben kenhető legyen, és ne törjön meg a fagyasztás után.
A megfagyott jégkrémeket mártsd bele az olvasztott fehér csokoládéba, majd szórd meg a maradék kókuszreszelékkel és aprított mandulával, hogy extra ropogós legyen.
A jégkrémeket gyorsan mártsd bele a csokoládéba, hogy ne olvadjanak meg. A kókuszreszeléket és a mandulát azonnal szórd rá, mielőtt a csokoládé megdermed.
Helyezd a csokoládéval bevont jégkrémeket sütőpapírra, és tedd vissza a fagyasztóba még 30 percre, hogy a csokoládé teljesen megszilárduljon.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a jégkrémek leragadjanak a tálcára.
Tálalás előtt hagyd a jégkrémet szobahőmérsékleten 2-3 percig állni, hogy könnyebben harapható legyen.
Ha a jégkrémet túl sokáig hagyod kint, megolvad. Csak annyi ideig hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen harapni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.