Rajma curry tálalva egy színes tálban, gazdag fűszerekkel és vörös vesebabokkal

Rajma curry

A rajma curry az indiai konyha egyik legismertebb ételének számít, amely különösen a vegetáriánus étrendet követők körében népszerű. A vörös vesebab gazdag fehérjében, így a curry nemcsak ízletes, hanem tápláló is. A curry fűszeressége, a kókusztej lágy textúrája és a gazdag ízvilág minden falatnál elvarázsol. A rajma curry egy igazi indiai klasszikus, amely a házi készítésű roti vagy rizs mellett az igazi ínycsiklandó étkezési élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vörös vesebab
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
200 ml Kókusztej
1 ek. Koriander
1 tk. Kömény
1 ek. Cilantro
1 tk. Garam masala
0.5 tk. Kurkuma
0.5 tk. Chili por
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös vesebabot előző este áztasd be vízbe. Reggel öblítsd le és tedd félre.

    Az áztatás segít abban, hogy a bab gyorsabban megfőjön és könnyebben emészthető legyen.

    2

    A vöröshagymát finomra vágd, a fokhagymát és a gyömbért is aprítsd fel.

    A hagyma, fokhagyma és gyömbér alapos felaprítása segít abban, hogy az ízek jobban összeérjenek a curryben.

    3

    Egy nagyobb lábasban forrósíts olajat, és add hozzá a hagymát. Pirítsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért.

    A fokhagymát és gyömbért ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    4

    Miután a fokhagyma illatozni kezd, add hozzá a paradicsomot és főzd addig, míg a paradicsom szépen elpárolog és szószos állagot kap.

    A paradicsomot ne siesd el, hagyd, hogy kellően összeesjen, így gazdagabb ízt kap a curry.

    5

    Ezután add hozzá a fűszereket: köményt, koriandert, garam masalát, kurkumát és chili port. Alaposan keverd össze, hogy a fűszerek jól elvegyüljenek a paradicsomos keverékben.

    A fűszerek pirítása fokozza az ízek intenzitását, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg őket!

    6

    Add hozzá a babot és a kókusztejet, majd egy kevés vízzel öntsd fel. Főzd alacsony lángon, amíg a bab megpuhul és a curry sűrűsödik, körülbelül 30-40 percig.

    Ha a curry túl sűrű lenne, egy kevés vizet is hozzáadhatsz, hogy elérd a kívánt állagot.

    7

    A végén sózd meg a curry-t, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés friss koriandert a tetejére.

    Friss korianderrel gazdagíthatod az ízeket és szép színt ad a curry tetejének.