A vörösbabot áztasd be vízbe 6-8 órán keresztül.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, az áztatás előtt forró vizet is használhatsz.
Az áztatott babot főzd meg sós vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.
Ha puhább babot szeretnél, főzd tovább, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl.
Amikor a bab megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Adj hozzá apróra vágott hagymát, fokhagymát és koriandert.
A friss koriander kiváló ízesítője ennek az ételnek.
A babot egy pürésítő segítségével pürésítsd, majd keverd hozzá a joghurtot és a fűszereket.
A joghurt segít, hogy a kebab textúrája lágyabb legyen, miközben gazdagítja az ízt.
Formáld a pürét kis golyókká vagy lapos korongokká, majd hagyd pihenni a hűtőben 30 percig.
A pihenés segít a kebaboknak megtartani a formájukat a sütés során.
Melegíts egy serpenyőt, adj hozzá egy kis olajat, és süsd a kebabokat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A közepes hőmérséklet segít, hogy a kebabok ne égjenek meg és egyenletesen átsüljenek.
Tálald a kész rajma kebabot friss zöldségekkel, joghurttal vagy naan kenyérrel.
A kebabok mellé friss citromlé is kiváló kiegészítő lehet, hogy friss ízeket adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.