Rajma kebab, zöldségekkel és joghurttal tálalva

Rajma kebab

A rajma kebab egy ínycsiklandó indiai étel, amely a hagyományos kebabok vegán változata. A pürésített bab és a gazdag fűszerek kombinációja biztosítja az étel gazdag ízét. Az indiai konyha gazdag ízvilágú ételeket kínál, és a rajma kebab remek alternatívát nyújt a húsos kebabok helyett, miközben megőrzi a kebabok minden jellemzőjét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vörösbab
1 csokor Cibere (petrezselyem)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Koriander
1 tk. Kuminos fűszer
1 tk. Paprika
1 csipet
2 ek. Olaj
3 ek. Joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörösbabot áztasd be vízbe 6-8 órán keresztül.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, az áztatás előtt forró vizet is használhatsz.

    2

    Az áztatott babot főzd meg sós vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.

    Ha puhább babot szeretnél, főzd tovább, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl.

    3

    Amikor a bab megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Adj hozzá apróra vágott hagymát, fokhagymát és koriandert.

    A friss koriander kiváló ízesítője ennek az ételnek.

    4

    A babot egy pürésítő segítségével pürésítsd, majd keverd hozzá a joghurtot és a fűszereket.

    A joghurt segít, hogy a kebab textúrája lágyabb legyen, miközben gazdagítja az ízt.

    5

    Formáld a pürét kis golyókká vagy lapos korongokká, majd hagyd pihenni a hűtőben 30 percig.

    A pihenés segít a kebaboknak megtartani a formájukat a sütés során.

    6

    Melegíts egy serpenyőt, adj hozzá egy kis olajat, és süsd a kebabokat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A közepes hőmérséklet segít, hogy a kebabok ne égjenek meg és egyenletesen átsüljenek.

    7

    Tálald a kész rajma kebabot friss zöldségekkel, joghurttal vagy naan kenyérrel.

    A kebabok mellé friss citromlé is kiváló kiegészítő lehet, hogy friss ízeket adjon.