A karfiolt szedd rózsákra, és enyhén sós vízben főzd 5-7 percig, hogy megpuhuljon, de még roppanós maradjon. Szűrd le, és tedd félre.
A karfiolt ne főzd túl, mert szétesik a sütés során. Fontos, hogy roppanós maradjon.
A rizst főzd meg enyhén sós vízben, majd szűrd le, és tedd félre.
A rizst pergősre főzd, hogy ne legyen ragacsos.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamarabb megég.
Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és ízesítsd paprikaporral. Süsd, amíg a hús barnára pirul.
A darált húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.
Egy hőálló tálat kenj ki olívaolajjal, és rétegezd bele a karfiolt, a főtt rizst és a darált húst. Ismételd a rétegezést, amíg minden hozzávaló elfogy.
A rétegezésnél figyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a hozzávalókat.
A tetejére kend rá a tejfölt, majd szórd meg reszelt sajttal.
A tejfölt keverd ki egy kis sóval, hogy ízesebb legyen.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 25-30 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul.
Ha a sajt túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Hagyd kicsit hűlni, majd szeletekre vágva tálald.
A rakott karfiolt tálalás előtt hagyd 10-15 percig hűlni, hogy jobban összeálljon és könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.